Хто може замінити Гончарука: Названо головних кандидатів на посаду

Олексій Гончарук подав у відставку. Прем’єр-міністр України написав заяву про звільнення 17 січня. Щоправда, президент Володимир Зеленський ще не відреагував на дану заяву і не відомо, чи дійсно нинішній глава уряду залишить свою посаду, передають .

Об этом сообщает http://kompr2.top

Але якщо Гончарук все ж піде з Кабміну (а разом з ним — й усі міністри), то влада на чолі з Зеленським повинна буде у найкоротші строки висунути нову кандидатуру на посаду голови українського уряду.

Власне, до того часу, поки президент не внесе до парламенту кандидатуру нового очільника Кабміну, а парламент не проголосує за нього, Гончарук все одно залишатиметься виконувачем обов’язки голови уряду.

Хто ж може стати наступником Гончарука? У "Слузі Народу" кажуть, що уже найближчими вихідними Зеленський зосередиться на консультаціях щодо кандидатури нового прем’єр-міністра та складу уряду. Експерти ж поки що думають, хто потенційно може стати новим главою Кабміну.

"Щонайменше місяць-півтора Гончарук перебуватиме у своєму кріслі. Серед найбільш вірогідних наступників його можуть бути Юлія Ковалів та Олег Устенко, бо керівником уряду є сенс призначати людину, яка а) має досвід роботи на держслужбі і розуміння того, як працює державний апарат; б) є фахівцем з економіки і вправним адміністратором; в) не викликатиме ні в депутатів, ні в суспільства, ні в наших міжнародних партнерів зайвих запитань на кшталт "а хто це?" — розповів у коментарі Styler експерт Фонду суспільної безпеки Юрій Гаврилечко.

За словами спеціаліста, новий прем’єр має представити стратегічну програму розвитку країни та пояснити, за рахунок чого цей розвиток буде відбуватися і в які строки.

Також експерт говорить, що новий глава Кабміну повинен буде поступово вирішувати найбільш важливі проблеми та стабілізувати ситуацію.

"Тобто, насамперед, ліквідувати негативні наслідки роботи "шаленого принтеру в турборежимі", — пояснив Гаврилечко. У той же час деякі джерела стверджують, що відставки Гончарука не буде, а ситуацію із його заявою називають "зрежисованою грою". Джерела з фракції "Слуга Народу" звертають увагу на те, що очільник уряду подав заяву про відставку не до Верховної Ради, як мав би за законом, а президенту, що нагадує скандальну ситуацію з "відставкою" Андрія Богдана минулого року.



Джерело:

Джерело статті: “https://patrioty.org.ua/politic/khto-mozhe-zaminyty-honcharuka-nazvano-holovnykh-kandydativ-na-posadu-311931.html”

©1info.net