Зеленський провів засідання РНБО, присвячене стратегії національної безпеки

Засідання було консультативно-нарадчим
Засідання було консультативно-нарадчим

17 січня президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це інформує сайт глави держави.

Об этом сообщает http://merating.com

На зустрічі розглянули питання створення стратегії національної безпеки України "Безпека людини – безпека країни".

За словами Зеленського, засідання мало "консультативно-дорадчий характер, щоб усі члени РНБО могли висловити свої думки, зауваження та пропозиції щодо майбутнього документа".

"Президент запропонував усім учасникам засідання впродовж тижня детально опрацювати проєкт стратегії та подати свої пропозиції", – зазначила пресслужба глави держави.

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів, що "в основу документа було покладено виборчу програму президента", а до підготовки проекту залучали Національний інститут стратегічних досліджень (НІСД), державні органи, інституції громадянського суспільства, міжнародних експертів.

"Данілов підкреслив, що ключовими аспектами стратегії є людина, її життя, здоров’я, честь, гідність, недоторканність та безпека. Кінцева мета її реалізації – утвердження вільної, заможної, безпечної країни, у якій панує право, де кожен може реалізувати свої таланти та здібності", – ідеться в повідомленні.

Директор НІСД Олександр Литвиненко повідомив, що проєкт стратегії було презентовано у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі у грудні 2019 року, він дістав позитивну оцінку.

"Пріоритетними напрямами політики національної безпеки у проєкті стратегії визначаються забезпечення незалежності й державного суверенітету, суспільний розвиток, насамперед, розвиток людського капіталу, захист прав, свобод і законних інтересів громадян України, європейська і євроатлантична інтеграція (створення необхідних умов для набуття повноправного членства в ЄС і НАТО), відновлення територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів України", – зазначили у пресслужбі.

У документі також згадано "відновлення миру та державного суверенітету на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, здійснення комплексу міжнародно-правових, політико-дипломатичних, безпекових, гуманітарних та економічних заходів "Крим – це Україна", а також "пропонується вжити заходів для зменшення ймовірності ескалації конфлікту з РФ та напруги у двосторонніх відносинах".


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/politics/-zelenskij-proviv-zasidannja-rnbo-prisvjachene-strategiji-natsionalnoji-bezpeki-1483285.html”

©1info.net