Влада Києва просить мінімізувати використання особистого транспорту через смог над містом

У Київській міській державній адміністрації закликали жителів столиці мінімізувати використання особистого транспорту для зниження забруднення повітря.

Об этом сообщает http://ustav.top

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

«Кращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість — використання громадського транспорту, особливо в години пік», — йдеться в повідомленні.

У КМДА підкреслили, що Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневского за 16 січня 2020 року, зафіксовані перевищення середньодобових концентрацій забруднюючих речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки в місцях скупчення автомобільного транспорту (пл. Бессарабська, пл. Деміївська, бульвар Лесі Українки).

«За прогнозами Укргідрометцентру, погодні умови сприяють накопиченню шкідливих часток. Усе зміниться після випадання опадів, посиленням вітру і зниженням температури», — сказано в повідомленні.

За даними Управління екології та природних ресурсів КМДА, у зв’язку зі стрімким збільшенням кількості транспортних засобів після закінчення новорічних свят, сухої, практично безвітряної погоди, температурної інверсії, не відбувається вертикальне розсіювання зважених часток і забруднюючих речовин, які накопичуються у приземному шарі атмосфери.

Як зазначається, киянам необхідно уникати прогулянок біля автомобільних магістралей, проводити вологе прибирання і збільшити кількість споживання води.



Джерело статті: “https://vgolos.com.ua/news/vlada-kyyeva-prosyt-minimizuvaty-vykorystannya-osobystogo-transportu-cherez-smog-nad-mistom_1151020.html”

©1info.net