Туман непроглядний. У Києві зафіксували перевищення концентрацій забруднювальних речовин у повітрі

Туман непроглядний. У Києві зафіксували перевищення концентрацій забруднювальних речовин у повітрі
Туман непроглядний. У Києві зафіксували перевищення концентрацій забруднювальних речовин у повітрі

Київ знову накрило густим туманом, який місцями не зникає навіть удень. Це пояснюють стрімким збільшенням кількості транспортних засобів після закінчення новорічних свят, сухою, практично безвітряною погодою, температурною інверсією, а також тим, що не відбувається вертикальне розсіювання зважених часток і забруднювальних речовин, які накопичуються в приземному шарі атмосфери.

Об этом сообщает http://probablo.biz

Про це йдеться в повідомленні управління екології та природних ресурсів Київської міськдержадміністрації.

Центральна геофізична обсерваторія ім.Б.Срезневського 16 січня зафіксувала перевищення середньодобових концентрацій забруднювальних речовин діоксиду азоту та діоксиду сірки в місцях скупчення автотранспорту (Бессарабська та Деміївська площі, бульвар Лесі Українки)

Як пережити зиму Як пережити зиму

Водночас синоптики Укргідрометцентру констатують, що погодні умови сприяють накопиченню шкідливих часток. Усе зміниться після випадання опадів, посилення вітру і зниження температури.

Альтернативним і найкращим шляхом для зниження забруднення повітря в такі періоди є мінімізація використання приватного транспорту, а натомість – використання громадського транспорту, особливо в години пік. Про це зазначають у КМДА.

Тим часом фахівці радять уникати прогулянок біля автомагістралей, проводити вологе прибирання та збільшити кількість споживання води.

Нагадаємо, в Києві влаштують систему моніторингу атмосферного повітря. 2020 року збудують перші чотири пости моніторингу на лівому березі столиці. Також розпочнеться будівництво системи хімічного очищення на сміттєспалювальному заводі "Енергія".

Відео Через щільний туман і ожеледицю сталося кілька аварій на трасах України

Потрощені автівки і десятки травмованих. Особливо небезпечна ситуація на Заході та Півночі України. Там видимість подекуди становила 100 метрів. Туманними дорогами ризикнула проїхати і ТСН.

Через щільний туман і ожеледицю сталося кілька аварій на трасах України
ТСН. 19:30
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber


Джерело статті: “https://tsn.ua/kyiv/tuman-neproglyadniy-u-kiyevi-zafiksuvali-perevischennya-koncentraciy-zabrudnyuvalnih-rechovin-u-povitri-1476600.html”

©1info.net