Податкові бонуси. Разумков заявив про необхідність умов для створення контенту на українській мові

Дмитро Разумков/Facebook

Об этом сообщает Устав Груп

За словами Разумкова, питання мови піднімається виключно політиками

Дмитро Разумков/Facebook


Глава Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що в Україні необхідно зробити умови для створення контенту на українській мові.

Про це повідомляє Українське радіо.

«У законі (Про мову — ред) ми закладаємо умови, які виступають в якості батога. А треба було закладати умови, які б давали українській мові можливість розвиватися. Наприклад, створювати умови для створення контенту українською», — сказав він.

За словами спікера, мова йде про бонуси, зокрема, податкові.

Разумков додав, що ні у кого немає питань щодо того, що єдина державна мова в Україні — українська.

«Але якщо ми говоримо про відповідність Конституції, то якщо ми рухаємось у Європу, ми повинні забезпечити та врахувати інтереси всіх громадян України. Без виключення», — сказав він.

Голова Верховної Ради заявив, що питання мови піднімається виключно політиками.

Читайте також:

«Українською звучить смачніше». Посольство України в США подякувало McDonald’s за мовну політику

«Люди один одного розуміють досить непогано. Якби політики не влазили в цей процес, було б набагато простіше. Це ускладнює внутрішні процеси в країні», — сказав він.

Нагадаємо, що згідно з даними центру Соціальний моніторинг, 46,2% українців вдома спілкуються українською мовою. 38,1% респондентів хотіли б дивитися телевізійні програми українською мовою, 17,7% — російською, 41,5% — і російською, і українською однаково часто.

25 квітня 2019 року Верховна Рада проголосувала за проект закону про забезпечення функціонування української мови як державної. Рішення підтримали 278 народних депутатів.

Редактор: Дар’я Колесніченко

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/razumkov-zrobiv-zayavu-pro-ukrajinsku-movu-novini-ukrajini-50095924.html”

©1info.net