Кримінальна відповідальність за водіння у нетверезому стані почнеться із 1 липня, а не січня, як повідомила низка ЗМІ — Крапівін

Кримінальна відповідальність за керування транспортним засобом у нетверезому стані наступить із 1 липня 2020 року, а не 1 січня, як повідомила низка українських ЗМІ.

Об этом сообщает http://bugabooks.com


Про те, як змінюється законодавство в Україні з нового року в ефірі програми Турборанок на Громадському радіо розповів Євген Крапівін із Експертного центру з прав людини.


«Я помітив, що деякі ЗМІ помилкового написали про те, що із 1 січня з’являється кримінальна відповідальність за керування у нетверезому стані. Це не відповідає дійсності, тому що Верховна Рада дійсно ухвалила такий закон, але він набуває чинності із 1 липня, тобто є ще півроку, коли це залишається адміністративною статтею», — розповів експерт і також додав, що санкція статті не сильно змінються, оскільки в обох випадках перебачається штраф, який у випадку з кримінальною відповідальністю зросте до 50 тисяч гривень у разі повторного вчинення, а також позбавлення права керування транспортними засобами до трьох років.


Джерело статті: “https://golosua.info/2020/01/02/kryminalna-vidpovidalnist-za-vodinnia-u-netverezomu-stani-pochnetsia-iz-1-lypnia-a-ne-sichnia-iak-povidomyla-nyzka-zmi-krapivin/”

©1info.net