Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами

Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами
Асоціація правовласників і постачальників контенту закидає «Медіа Групі Україна» вибірковий підхід в обранні партнерів, яким надаватимуть право на ретрансляцію каналів «Футбол 1» та «Футбол 2». У самій медіагрупі обіцяють забезпечити однакові умови для всіх гравців та планують сформувати перелік вимог для партнерів.

Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами
Провайдери добиваються продовження ретрансляції «Футболів» – канали почали тестову співпрацю з п’ятьма провайдерами

Асоціація правовласників і постачальників контенту ще наприкінці листопада звернулася до медіагрупи та регулятора з проханням забезпечити рівні умови ретрансляції телеканалів «Футбол 1» і «Футбол 2», а не лише для трьох гравців (Xtra TV, Oll.tv та «Воля»). Але досі не отримала ніякого фідбеку, повідомила «Детектору медіа» голова асоціації Наталія Клітна.

Об этом сообщает http://rospres.top

За її словами, цифрові провайдери хочуть і мають технічні можливості для ретрансляції «Футболів», які з лютого 2020 року переходять на розповсюдження за індивідуальною передплатою a la carte, а не в пакеті.

«Такий крок у цілому нам зрозумілий – це шлях до подальшого розвитку якіснішого платного ТБ, – каже пані Клітна. – Водночас так званих цифрових” провайдерів IPTV, принаймні за даними звіту Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, в країні більше 200, а укладених контрактів на подальше поширення “Футбол 1” і “Футбол 2” – мізерно мало. Це може свідчити про вибірковий підхід для укладення договорів на умовах, які ніде досі не оприлюднені, незважаючи на те, що 1 лютого 2020 року – час вимкнення телеканалів у більшості мереж – швидко наближається».

За її словами, умови, які пропонує зараз медіагрупа, провайдери називають не вигідними. «Особливо неприємно прийдеться провайдерам, які конкурують на одній території з компанією Воля”, якій єдиній серед цифрових наземних провайдерів вдалося отримати права на ці телеканали і надавати до них доступ безпосередньо через свій сервіс, а не через організацію доступу до сервісу Oll.tv “Медіа Групи Україна”», — додає вона.

Нагадаємо, компанія «Воля» є одним з тих партнерів, які отримали право розповсюджувати передплату на канали. Адже торік канали «Футбол» разом з «Волею» спільно перемогли в тендері УЄФА й отримали права на трансляцію всіх матчів Ліги чемпіонів і Ліги Європи сезонів 2018-2021 років. Також розповсюджуватимуть передплату платформи медіагрупи – супутникова Xtra TV та ОТТ Oll.tv, а також «Київстар», Vodafone, «Укртелеком» і Vega.

Директор зі стратегії та розвитку бізнесу «Медіа Групи Україна» Федір Гречанінов у коментарі «Детектору медіа» зазначив, що умови для всіх операторів будуть однакові, і група вже розпочала в тестовому періоді співпрацювати з п’ятьма провайдерами з різних регіонів: два з них працюють за технологією IPTV, а три – за кабельною технологією. Назв цих компаній він не повідомив.

Відповідно, для IPTV-провайдерів медіагрупа, за його словами, вже розробила спеціальний додаток, щоб вони мали змогу ретранслювати канали «Футбол 1» і «Футбол 2». Кабельні ж провайдери можуть надавати своїм користувачам підписку a la сarte на ці канали за допомогою CAM-модуля Xtra. Його вартість – 900₴

«Остаточний перелік вимог для партнерів зможемо озвучити після завершення тестового періоду зі згаданими провайдерами. Для кінцевого споживача ціна на підписку буде 109 грн на місяць, незалежно від кабельного чи IPTV-провайдера, який продає цю послугу», – зазначив Федір Гречанінов.

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення, якій також було адресовано звернення провайдерів, перенаправила його до Антимонопольного комітету України, повідомив «Детектору медіа» член Нацради Олег Черниш.

«Я розмовляв з каналами “Футбол”, зараз менеджмент групи проводить багато переговорів, щоб не було обмежень щодо ретрансляції цих каналів в інших кабельних мережах, окрім тих, які пов’язані з “Медіа Групою Україна», – запевнив пан Черниш.

Нагадаємо, канали «Футбол 1» та «Футбол 2» з лютого 2020 року розповсюджуватимуться лише за передплатою на платформах «Медіа Групи Україна» та її партнерів. Натомість новий канал групи «Футбол 3» має увійти в пакети решти провайдерів. «Футбол 3» почне роботу в лютому 2020 року.



Джерело статті: “https://detector.media/rinok/article/173982/2020-01-17-provaideri-dobivayutsya-prodovzhennya-retranslyatsii-futboliv-kanali-pochali-testovu-spivpratsyu-z-pyatma-provaiderami/”

©1info.net