З Ірану повернулися працівники МАУ, які розслідували трагедію літака


Співробітники авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", які брали участь у розслідуванні трагедії пасажирського літака в Ірані, повернулися до України.

Об этом сообщает http://bezoplat.net

Джерело: президент МАУ Євгеній Дихне у Facebook

Пряма мова: "Сьогодні вранці в аеропорту "Бориспіль" зустріли колег, які брали участь у розслідуванні трагедії PS 752 в Ірані.

Для якихось розмов не було сил, та й ситуація їм особливо не сприяє. Міцні обійми та рукостискання були куди красномовнішими.

Після прильоту Андрій Василенко, Владислав Петренко та Андрій Фомічов одразу пішли на перший поверх терміналу D, вшанувати пам’ять загиблих. Виявляється, чоловіки теж часом плачуть".

Цьому передувало: Український літак із фахівцями для розслідування авіакатастрофи та ідентифікації тіл загиблих у катстрофі над Тегераном 9 січня вилетів до Ірану.

Секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов заявляв, що борт Міноборони з українськими фахівцями повернеться з Тегерану, коли буде можливо забрати тіла всіх 11 загиблих у авіакатастрофі

Передісторія:

  • 8 січня в Ірані розбився літак рейсу PS 752 "Тегеран — Київ" авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), загинули 176 осіб. На борту були громадяни 7 країн: Ірану; Канади; Швеції; Афганістану; Німеччини, Великої Британії та України (2 пасажирів і 9 членів екіпажу).
  • 11 січня Іран офіційно визнав, що помилково збив літак МАУ, відповідальність за це взяв на себе Корпус вартових ісламської революції – військова гілка виконавчої влади Ірану.
  • Служба безпеки України розслідує катастрофу лайнера за трьома статтями Кримінального кодексу: ч.3 ст. 276 (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту), ч.2 ст. 115 (умисне вбивство), ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна).
  • Офіс генерального прокурора та Служба безпеки України попросили Іран передати українським правоохоронцям бортові самописці з літака Boeing 737 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", збитого іранськими військовими.

Джерело статті: “https://www.pravda.com.ua/news/2020/01/17/7237669/”

©1info.net