Під новорічну ялинку – новий автобус на 24 місця


Чудовий подарунок у Новорічні свята отримали підопічні Вінницького будинку для престарілих. За активного сприяння заступника голови облдержадміністрації Наталії Заболотної пансіонат закупив новий спеціалізований автобус «ATAMAN A92H6».

Об этом сообщает http://7club7.com

У системі соціальних закладів Вінниччини це перший такий транспорт. Бо підопічні інтернатних установ не мають перебувати в ізоляції від усьо­го, що відбувається у місті — ось така позиція.

Подорожі, екскурсії, виставки, народні гуляння — це ще один крок для того, щоб відчути себе щасливим у цьому житті. Перший виїзд новенького автобуса — до центральної ялинки, у парк Вінниці. Охочих назбирався повний салон — 24 місця. Ще кілька колясок заїхали на спеціальний майданчик на задніх дверях. Автобус комфортабельний, з кондиціонером, окремим підігрівом салону. Таким транспортом сміливо можна вирушати у мандрівку до моря — про це теж мріють підопічні. Найголовніше, що їхня мрія вже може реально втілитися в життя.

А реалії такі, що поки молодше покоління намагається жити в ногу з шаленими темпами, батьки часто залишаються сам на сам зі своїми проблемами. Існування будинків для престарілих з гарними сучасними умовами дає можливість підопічним жити повноцінно, отримувати якісний медичний догляд і не відставати від подій.

Вінницький обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та літніх людей фактично складається з двох інтернатів. У Вороновицькому живе 201 людина з особливими потребами. У Вінницькому — 46 самотніх престарілих і 162 — з інва­лідністю. Директор Сергій Якубовський похвалився, що протягом останніх років тут створили соляну кім­нату, закупити сучасні тренажери, на котрих можуть займатися люди після ін­сультів та з ДЦП. Діє кабінет ароматерапії.

І взагалі минулого року заклад отримав ліцензію на здійснення господарської діяльності у медичній практиці, зокрема терапії, психіатрії, фізіотерапії, ортопедичній стоматології та ін.

А ще тут дуже насичене культурне життя, працюють різноманітні гуртки і відкритий справжній «Університет третього віку» — комп’ютерний клас для літніх людей.

Соломія КАЛЮЖКО


Джерело статті: “https://33kanal.com/news/78774.html”

©1info.net