В Луганській області викрито нарколабораторію з виготовлення психотропних речовин, яку організував студент медичного університету (ФОТО)

За процесуального керівництва прокуратури Луганської області у кримінальному провадженні, досудове розслідування в якому здійснюється слідчими Слідчого управління спільно з працівниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Луганській області задокументовано та припинено діяльність нарколабораторії з виготовлення психотропних речовин.

Об этом сообщает http://perebezhchik.info

Слідством встановлено, що 18-річний студент медичного університету за місцем свого мешкання у м. Рубіжне виготовляв психотропну речовину амфетамін та через створений Телеграм-канал розповсюджував психотропи на території області.

Правоохоронці затримали молодого наркоділка під час отримання з поштового відділення чергового замовлення – особливо небезпечної психотропної речовини PVP загальною масою близько 100 грамів, що відноситься до великих розмірів.

Під час санкціонованого судом обшуку помешкання студента виявлено та вилучено лабораторне обладнання для виготовлення психотропних речовин, прекурсори та амфетамін.

Наразі вказаній особі повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України незаконне придбання, зберігання особливо небезпечної психотропної речовини з метою збуту, в особливо великих розмірах).

До підозрюваного Сєвєродонецьким міським судом Луганської області застосовано запобіжний захід у вигляді триманні під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 150 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 315 300 тис. гривень.

Нагадаймо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі строком від дев’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.


Джерело статті: “https://lug.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=264876”

©1info.net