«Об’єднати» Чорне море з Балтійським потрібне зараз, потім буде пізно – посол Польщі



Рішення про розвиток інфраструктури між Україною та Польщею треба приймати зараз, бо потім буде пізно.

Об этом сообщает http://monitoring-money.com


Про це заявив посол Польщі Бартош Ціхоцький в інтерв’ю "Українському радіо".


Дипломат розповів, що з боку Польщі прикордонна інфраструктура розвивається вже зараз. Було побудовано сучасні дороги до кордонів з Україною, модернізовано прикордонні переходи. Зараз польська сторона чекає на аналогічні дії з боку України.


"Була дуже цікава зустріч міністрів інфраструктури минулого року. Ми були зацікавлені, як новий уряд ставиться до ідей попереднього уряду. Там була ідея "go highway", побудувати сучасний хайвей з Одеси до Катовіце і до Гданська. "Об’єднати" Чорне море з Балтійським. Ми зрозуміли, що в міністра Криклія — свої ідеї, тож чекаємо. Це мільярди грошей, які ми вже витратили на колишню ідею, і це потенційно мільярди грошей, які можуть піти шляхом Китай-Росія-Білорусь-Польща, чи Туреччина-Румунія-Захід, чи Китай-Азія-Україна-Польща. Вирішувати треба зараз, бо потім буде пізно", — сказав посол.


Як відомо, Україна також працює над реалізацією проєкту E40 — поєднання Чорного й Балтійського морів через Дніпро, Прип’ять та Віслу.


«Аргумент»


Джерело статті: “http://argumentua.com/novosti/ob-dnati-chorne-more-z-balt-iskim-potr-bne-zaraz-pot-m-bude-p-zno-posol-polshch”

©1info.net