Добрянка, про яку ледь не забули…

Ця громада ледь не втратила своє право на створення.

Два перших роки реформи вона гарненько так була намальована в перспективному плані. Об‘єктивно повинна була створюватись за всіма параметрами спроможної громади. Але через, мабуть, десь особисті перестороги посадовців, боязнь нового, невіру в можливість змін, навіть ініціатив до створення громади не було.

Згодом гегемонія районної влади переважила здоровий глузд, був змінений перспективний план, і ця громада з нього зникла.

Два роки ми переконували сільських і селищного голів цього унікального старообрядчого куточка області наважитись на самостійне життя. Довгі роздуми, вагання…

І нарешті п‘ять громад — Горностаївська, Клубівська, Новояриловицька, Олешнянська сільські та Добрянська селищна об‘єднались в Добрянську селищну об‘єднану територіальну громаду. 18 грудня Кабмін зробив подарунок до перших виборів цій громаді і відновив її в перспективному плані області. А 22 грудня громада обрала голову і місцевих депутатів.

І ось відсьогодні почались їх повноваження на першій сесії Добрянської селищної ради в чудовій залі прекрасного молодіжного центру громади.

Сподіваюсь, посадовці опанують всі складні виклики, які чекають їх в цей непростий рік.

Ага, і наступна сесія місцевої української влади відкриється все ж під звуки національного гімна, про який сьогодні в клопотах забули…

Ірина КУДРИК


Джерело статті: “https://siver.com.ua/news/dobrjanka_pro_jaku_led_ne_zabuli/2020-01-17-25132”

©1info.net