Бабаху не буде. Британський уряд визнав, що не зможе запустити Біґ-Бен до дати виходу з ЄС

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву Даунінґ-стрит, де описуються плани уряду з відзначення моменту настання Brexit.

Об этом сообщает http://jakesms.com

Нагадаймо, раніше прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон запропонував провести краудфандингову кампанію для збору коштів на пришвидшену реконструкцію Біґ-Бена, аби той задзвонив 31 січня.

Уряд уже встиг зібрати понад 200 тисяч фунтів стерлінгів із півмільйона необхідних, однак парламент, стверджують у Даунінґ-стрит, вважає, що так зібраними коштами розпоряджатися не можна.

Тому замість дзвонів Біґ-Бена 31 січня проведуть світлове шоу, яке влаштують в урядовому кварталі — Вайтхолі, де також встановлять годинник, що відлічуватиме час до Brexit — а саме до 11-ої години вечора. Прем’єр Борис Джонсон виголосить промову з нагоди виходу країни з Європейського Союзу.

Ще 31 січня в обіг випустять спеціальну монету з нагоди Brexit — нагадаємо, що в жовтні 2019 року через відстрочку виходу Сполученого Королівства з ЄС їх довелося переплавляти.

Крім того, на площі навпроти будівлі парламенту вечірку влаштує Найджел Фарадж — лідер «Партії Brexit», яка закликала до виходу без будь-яких угод і домовленостей.

Головний годинник Великої Британії — Біґ-Бен — відімкнули 14 серпня 2017 року. Планується, що годинник і чотири циферблати знімуть із вежі та відреставрують. Його вмикали лише на окремі свята, як-от Різдво Христове чи Новий рік.



Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/babahu-ne-bude-britanskij-uryad-viznav-sho-ne-zmozhe-zapustiti-big-ben-do-dati-vihodu-z-yes”

©1info.net