​МВС України і посольство США планують створити спільну групу з розслідування можливого стеження за Йованович

Вже у понеділок МВС планує створити разом зі Службою дипломатичної безпеки при посольстві США в Україні спільну групу для розслідування можливого стеження за колишньою послом Сполучених Штатів в Україні Марі Йованович. Про це розповів міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в ексклюзивному коментарі Українській службі «Голосу Америки».

Об этом сообщает http://glavgazeta.com

«Сьогодні я спілкувався з кількома представниками дипломатичних кіл Сполучених Штатів Америки. Ми маємо спільну мету — захист прав людини та недопущення порушення законодавства України та норм Віденської конвенції про міжнародні зносини. Вже у понеділок ми плануємо створити зі Службою дипломатичної безпеки при посольстві США в Україні спільну групу для з’ясування усіх обставин та неупередженого розслідування цього інциденту», — заявив Аваков.

Як відомо, документи, надані американським бізнесменом Львом Парнасом до Конгресу США, містять листування між Робертом Гайдом, американським політиком-республіканцем, та Парнасом про можливе спостереження за тогочасною послом США в Україні Марі Йованович.

У четвер у МВС заявили, що Національна поліція України розпочала кримінальні провадження за такими статтями Кримінального кодексу України: Порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної чи іншої кореспонденції, та Незаконне збирання, зберігання, використання конфіденційної інформації про особу, порушення недоторканості приватного життя.

Арсен Аваков. Фото RFE/RL


Джерело статті: “http://k-z.com.ua/ukrayna/52951-mvs-ukrayini-i-posolstvo-ssha-planuyut-stvoriti-spilnu-grupu-z-rozsliduvannya-mozhlivogo-stezhennya-za-yovanovich”

©1info.net