Унікальний рекорд 80-річного військового: 12 годин декламував вірші напам’ять

80-річний киянин Василь Ототюк встановив унікальний рекорд – безперервно читав поезії напам’ять упродовж 11 годин 39 хвилин.

Об этом сообщает http://bravica.org

Усього він прочитав 547 віршів, 12 730 поетичних рядків, повідомила керівниця Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Вона розповіла, що загалом пенсіонер знає понад півтисячі віршів. Василь Ототюк тримає в голові твори 78 улюблених поетів найрізноманітнішої тематики: філософські, історичні, патріотичні і дуже чуттєві ліричні вірші.

Його секрет запам’ятовування такого великого обсягу інформації насправді простий – він любить напружувати пам’ять.

За фахом рекордсмен – історик, шанувальник поезії, підполковник у відставці. Улюблені вірші він ввласноруч переписав у блокнот

Василь Ототюк як колишній військовий звик до чіткого розкладу дня, який у нього розпочинається дуже рано. Тому, на його прохання, декламування розпочалося о 4-й ранку і тривало до 16.00.

Свої критерії відбору віршів він охарактеризував так: “От буває, читаєш вірш, і не розумієш думку, важко написано, не до душі. А я схиляюся до цікавих віршів, які характеризують те, що нас оточує”.

Вєтрова зазначає, що рекорди на витривалість – найскладніші. За правилами, претендент на рекорд має право на 5 хвилин перерви щогодини. Якщо пауза затягується більше ніж на 30 секунд, рекорд зупиняється.

Попередній рекорд з найтривалішого відтворення напам’ять віршів класиків літератури належав 71-річному киянину Миколі Ворону, який декламував поетичні твори впродовж 5 годин 55 хвилин без перерви.

Нагадаймо, в листопаді студенти Рівненського державного гуманітарного університету встановили рекорд України. Вони дві доби поспіль ланцюжком читали “Повість минулих літ”.

Фото зі сторінки Лани Вєтрової.



Джерело статті: “https://uaua.top/19816/”

©1info.net