Полтавский нардеп Руслан Богдан и его коррупционный след

Руслан Богдан: Хеопс избирательных пирамид
Подкуп, запугивание, шантаж. Руслан Богдан и его методы
Полтавский нардеп Руслан Богдан и его коррупционный след
СБУ против нардепа Руслана Богдана. Кто реальная власть в стране?
Ответит ли Руслан Богдан за подкуп, или его снова изберут?

Неоднократно был в поле зрения Главного управления уголовного розыска МВД (проходил по оперделу «Бобры»: в ноябре 1993 года как участник преступной группы, занимавшейся грабежами, в августе 1995 года и в сентябре 1997-го его проверяли на предмет причастности к умышленному убийству. В сентябре 1998 года Руслан Мусиенко был даже задержан с двумя соучастниками за вымогательство 4200 долларов у предпринимателя А.П.
Как сообщил последний органам, в офисе фирмы «Перри энд ассоушиейтс» ее руководитель и двое неизвестных (одним из них и был Руслан Мусиенко) под угрозами физической расправы отобрали автомобиль БМВ и требовали выкупить его за вышеназванную сумму. В момент передачи денег троица и была задержана. Правда, тогда Мусиенко отделался лишь административным наказанием за злостное неповиновение милиции. Кстати, в материалах оперативников также отмечено, что вышеупомянутое фирму, принадлежавшую американцу, «крышевала» так называемая бригада Савлохова, а мзду в сумме 400 долларов собирал лично Руслан Мусиенко, более известный в криминальных кругах как Муся. В биографии — также организация получения «бросковых» кредитов, рэкет, крышевание бизнеса и даже сокрытие краденого. Информаторы правоохранительных органов сообщали, что в те годы, когда большинство украинцев не очень роскошевствовали, Руслан Мусиенко с матерью жили очень обеспечено, «не ограничивая себя в денежных тратах». А по состоянию на 2002 год Муся вообще живет на широкую ногу.
Один только его автопарк насчитывал несколько единиц техники. Так, в распоряжении будущего депутата было два автомобиля «Тойота», «БМВ-525», «БМВ-730», «ГАЗ-3110», «БМВ-740». В оперативных разработках указано, что Руслан Мусиенко «живет обособленно, скрытно, характеризуется как высокомерный, деловой, подверженный наживе, наглый, хитрый и самоуверенный человек». Также на его имя с 1998 года было зарегистрировано две единицы охотничьего оружия. В 2001 году создается предприятие ООО «Энерготор» (сегодня оно занимается поставками природного газа), где Богдан-Мусиенко работал первым заместителем директора. В 2007-м он занимает почетное кресло в украинском парламенте.
В октябре 2009 года Богдан Руслан Дмитриевич был открыто обвинен в причастности к педофилии. 5-16 октября 2009 года ряд украинских СМИ обнародовали информацию с указанием фамилий депутатов от фракции БЮТ, якобы причастных к развращению детей в крымском лагере «Артек». — Сергея Терехина, Виктора Уколова, Руслана Богдана. Все эти депутаты категорически опровергли свою причастность к этому делу. 5 апреля 2010 в СМИ был обнародован отчет Временной следственной комиссии Верховной Рады под председательством Екатерины Самойлик. Как оказалось в ходе расследования ГПУ, обвинения против депутатов Виктора Уколова, Сергея Терехина и Руслана Богдана подтверждены не были. В конце 2011 года Генеральная прокуратура объявила о закрытии дела.

Во главе разоблаченной избирательной пирамиды стоял надреп Батькивщины Руслан Богдан — СБУ

Согласно данным Службы безопасности Украины, схему по созданию так называемых избирательных пирамид на предстоящих выборах, в рамках расследования которой правоохранители провели более 30 обысков 21 февраля, финансировал надреп от «Батькивщины» Руслан Богдан. Об этом свидетельствует информация, опубликованная на сайте СБУ.
При этом ранее СБУ не называла имя депутата, «чтобы не привязывать его к одной из политических сил», уточняя, что он был руководителем организации, в которую, помимо него, входили трое координаторов, ответственных за различные части страны, подчиненные им координаторы в регионах и низовое звено полевиков.
Однако позже СБУ опубликовала данные, согласно которым, именно Руслан Богдан отвечал за финансирование агитаторов, наблюдателей на выборах и организаторов штабов.
За организацию штабов в северных и центральных регионах отвечал Вартан Юмукян (глава партии «Единая Украина», экс-советник главы Луганской областной администрации Валерия Голенко), в западных — Владислав Ковалевский и в восточных — Евгений Матвейчук.
Все они являлись руководителями ООО «Смарт Пауер», занимающейся исследованием конъюнктуры рынка и общественного мнения.
Напомним, доверенное лицо Юлии Тимошенко Виталий Рябцев сообщил на своей странице в соцсети Facebook, что в Запорожской области сотрудники СБУ, прокуратуры и ГБР проводят обыски у волонтеров их штабов.
Не исключено, что сегодняшнее заявление СБУ о «разоблачении избирательных пирамид» от Тимошенко — это ответ на расследование «Страны» о создании штабом Порошенко глобальной сети по подкупу избирателей, которое мы публиковали вчера.

СБУ ОПРИЛЮДНИЛА ДОКУМЕНТИ «ВИБОРЧОЇ ПІРАМІДИ», ДЕ ФІГУРУЄ НАРДЕП ВІД ПОЛТАВЩИНИ РУСЛАН БОГДАН

Служба Безпеки України повідомила про викриття протизаконного впливу Росії на президентські вибори, у якому фігурує ім’я нардепа від Полтавщини Руслана Богдана. Останній заприсягнувся, що це неправда
СБУ викрила механізм підкупу виборців та впливу РФ на результати майбутнього волевиявлення під час голосування на виборах Президента України. Про це на брифінгу повідомив заступник Голови Служби Віктор Кононенко.
На сайті СБУ йдеться, що для функціонування та реалізації протиправного наміру використовувалась так звана «брудна готівка», отримана незаконним шляхом. Реалізація проекту передбачала формування у виборчих округах так званої «піраміди»: керівник сектору — старший виборчої дільниці — «десятки» — «двадцятки», які повинні забезпечити необхідну кількість голосів на користь конкретного кандидата. СБУ встановила, що основним координатором цієї мережі є один із діючих народних депутатів України.
Керівники так званих «польових штабів», серед яких громадяни РФ, України та іноземці, які тривалий час працювали в Росії, де здійснювали організацію виборчих компаній провладних кандидатів і партій.
До матеріалів справи також долучено заяву одного із народних депутатів України, до якого зверталися фальсифікатори.
Наразі, СБУ спільно з Генеральною прокуратурою та ДБР проводить десятки обшуків в учасників угруповання.
— СБУ буде і надалі вживати всі передбачені чинним законодавством заходи для забезпечення проведення демократичних виборів та забезпечення вільного волевиявлення громадян, блокуючи будь-які спроби держави-агресора втрутитися у внутрішні справи нашої країни, — наголосив заступник Голови СБУ.
Під час брифінгу Віктора Кононенка представникам ЗМІ показали аудіо- та відеозаписи, які підтверджують протиправну діяльність учасників «піраміди».
Окрім цього СБУ оприлюднила на своєму сайті частину документів, в одному із яких фігурує ім’я народного депутата від Полтавської області (фракція «Батьківщина») Руслана Богдана. Документ датується груднем 2018 року, у якому розписані витрати на «фінансування агітаційної мережі».
Пізніше телеканал «Прямий», із посиланням на власні джерела, повідомив, що за організацією «піраміди» стоїть народний депутат Руслан Богдан.
Останній повідомив «Полтавщині», що вже звик до звинувачень на свою адресу, жодне із яких не було доведено:
— Чому це відбувається? Тому що йде боротьба за перше місце в Україні і нашим опонентам потрібно облити нас брудом. Я нічого не робив, в чому мене звинувачують. Присягаюся. До суду подавати не буду, бо який сенс в цьому? Виправдовуватись? Скажу, що все це робиться, щоб зберегти тільки свою «сітку», бо Порошенком рухає страх, що за все доведеться відповідати. Тому він і країну, і виборців вважає своєю мережею. Але це йому не допоможе.
Нагадаємо, що звинувачення на адресу Руслана Богдана щодо вибудови «мережі» вже лунали від нардепа з фракції «БПП «Солідарність» Андрія Немировського. Тоді представник «Батьківщини» відповів, що президентська партія створює незаконну «піраміду», однак звинувачує у цьому своїх опонентів.

Скандальний екс — нардеп з партії “Батьківщина” Руслан Богдан (Мусієнко) скуповує голоси на Полтавщині

Кандидат в народні депутати на одному з виборчих округів Полтавщини займається підкупом виборців, повідомляє Національне бюро розслідувань України.
На 151-му виборчому окрузі, що на Полтавщині, очікуються позачергові вибори до Верховної Ради. Після призначення народного депутата від цього округу Тараса Кутового міністром аграрної політики та продовольства України в уряді Володимира Гройсмана, на його місце імовірно претендуватиме один з кандидатів від ВО “Батьківщина”. Цей кандидат – депутат Полтавської обласної ради Руслан Богдан.
Як стало відомо НБРУ з власних джерел, кандидат у депутати на 151 му окрузі Руслан Богдан (Мусієнко) вже почав засівати округ подарунками.
Останні декілька днів на території округу, до якого входять Пирятинський, Гадяцький, Лохвицький, Чорнухинський, Гребінківський і частина Лубенського району учням шкіл масово роздають подарунки до Великодня.
Нагадаємо, що Руслан Богдан – колишній народний депутат від “Батьківщини”, людина більше, ніж відома не тільки на Полтавщині, а і в Україні. І пов’язана така відомість насамперед з педофільним скандалом і причетністю Богдана до кримінальних структур.
13 жовтня 2009 року депутати Верховної Ради Вадим Колесніченко та Григорій Омельченко заявили, що у відомому Міжнародному дитячому центрі “Артек” були зґвалтовані два вихованця, і мали місце інші випадки педофілії. В цьому депутати звинуватили своїх колег – Віктора Уколова, Сергія Терьохіна та Руслана Богдана.
Справу з часом вдалося “зам’яти”, було створено Спеціальну слідчу комісію, але наприкінці 2011 року Генеральна прокуратура оголосила про закриття справи.
Також Руслан Богдан неодноразово був у полі зору Головного управління кримінального розшуку МВС (проходив за оперативною справою «Бобри»): у листопаді 1993 року як учасник злочинної групи, яка займалась пограбуваннями, у серпні 1995 року та у вересні 1997-го його перевіряли на предмет причетності до навмисного вбивства. У вересні 1998 року Руслан Мусієнко (тоді ще він був Мусієнком, а не Богданом) був навіть затриманий з двома учасниками за вимагання 4200 доларів у підприємця. Після цих подій, вирішивши займатись політикою, у 2004 році Мусієнко і взяв прізвище дружини – Богдан, аби не привертати своїм ім’ям надмірну увагу ЗМІ до своєї персони.
Наразі з’явилась інформація, що Богдан займається продажем природного газу комунальним підприємствам Полтавської області і сусідніх областей.
В той час, коли Юлія Тимошенко публічно заявляє про корупційні схеми в ПАТ “Укргазвидобування”, вона свідомо замовчує інформацію про причетність свого соратника Богдана до цих схем.
Про народного депутата від БЮТ Руслана Богдана, одного з фігурантів «справи педофілів», насправді відомо небагато. Та й жодного рядка з його біографії ви не знайдете ні на сайті Верховної Ради, ні на інтернет–ресурсі БЮТ чи партії «Реформи і порядок», членом якої є. Красномовністю з трибуни ВР він ніколи не вирізнявся, активною законотворчістю — теж, а перші коментарі нардепа з’явилися в пресі тільки після «педофільного» скандалу. Якби не останній, сидів би собі чоловік спокійно в теплому кріслі й горя не знав би…
У розпорядження «України молодої» потрапили цікаві документи, які дозволяють пролити світло на минуле нардепа. Як повідомило нам джерело, Руслан Дмитрович став Богданом років п’ять–шість тому, коли одружувався (він узяв прізвище дружини). Досі його знали як Мусієнка. Навіщо людині, яка мала досить благозвучне прізвище, це знадобилося? Виявляється, з 1993 року нинішній народний депутат перебував під прискіпливою увагою міліції.
Він неодноразово був у полі зору Головного управління кримінального розшуку МВС: у листопаді 1993 року як учасник злочинної групи, що займалася пограбуваннями, в серпні 1995 року та у вересні 1997–го його перевіряли на причетність до зумисного вбивства. У вересні 1998 року Руслан Мусієнко був навіть затриманий із двома співучасниками за вимагання 4200 доларів у підприємця О. П. Як повідомив останній органам, в офісі фірми «Перрі енд ассоушиейтс» її керівник та двоє невідомих (одним із них і був Руслан Мусієнко) під погрозами фізичної розправи відібрали автомобіль БМВ і вимагали викупити його за вищеназвану суму. В момент передачі грошей трійця й була затримана. Правда, тоді Мусієнко відбувся лише адміністративним покаранням за злісну непокору міліції… До речі, в матеріалах оперативників також зазначено, що вищезгадану фірму, яка належала американцю, «кришувала» так звана бригада Савлохова, а мзду в сумі 400 доларів збирав особисто Руслан Мусієнко, більше відомий у кримінальних колах як Муся. У біографії нашого героя — також організація отримання «кидкових» кредитів, рекет, кришування бізнесу й навіть переховування краденого.
Інформатори правоохоронних органів повідомляли, що в ті роки, коли більшість українців не дуже розкошували, Руслан Мусієнко з матір’ю жили дуже забезпечено, «не обмежуючи себе в грошових тратах». А станом на 2002 рік наш герой і взагалі живе на широку ногу. Один лише його автопарк налічує кілька одиниць техніки. Так, у розпорядженні майбутнього депутата було два автомобілі «Тойота», «БМВ–525», «БМВ–730», «ГАЗ–3110», «БМВ–740». В опе­ративних розробках зазначено, що Руслан Мусієнко «живе обособлено, потайливо, характеризується як високомірна, ділова, схильна до наживи, нахабна, хитра і самовпевнена людина». Також на його ім’я з 1998 року було зареєстровано дві одиниці мисливської зброї.
У 2001 році створюється підприємство ТОВ «Енерготорг» (сьогодні воно займається постачанням природного газу), і наш герой аж до обрання депутатом працював там першим заступником директора.
В 2007–му він займає поважне крісло в українському парламенті по спискам БЮТ. Недоторкане життя забезпечене…
Сергій ЧАЙКА, газета «Україна молода»
Коментар народного депутата Григорія Омельченко:
— У вищевикладеному для мене, як професіонала правоохоронних органів і СБУ, немає нічого дивного. Мусієнко справді перебував в оперативній розробці, що отримала назву «Бобри», а члени цієї групи спеціалізувалися на крадіжках, рекеті, шахрайстві тощо. В обліках підрозділів боротьби з організованою злочинністю він фігурував як один із активних учасників злочинного угруповання і дійсно мав кличку в злочинному світі Муся. Чому він змінив прізвище? Бо якби не зробив цього, то під час виборів це швидко могло б випливти, а керівникам блоку — Тимошенко і Турчинову — такий факт відразу б кинули у вічі. Тоді в Мусієнка навряд чи вистачило б тих грошей, які він заплатив, щоб попасти в прохідний список. А платили від двох до п’яти мільйонів доларів. Осіб, які мають кримінальне минуле, притягували до відповідальності чи арештовували, але кримінальні справи були закриті за нереабілітуючими обставинами, — чимало. Багато з них розшукували по лінії Інтерполу, як і саму Юлію Тимошенко. Можу назвати десятки прізвищ із БЮТ, а також Партії регіонів, які мають у злочинному світі клички і були або авторитетами, або членами організованих злочинних угруповань. У партії «Батьківщина», у фракціях місцевих рад й у самій ВР є особи, які були раніше судимі за зґвалтування, вбивства, шахрайство, рекет, отримання хабарів. Уже навіть настала потреба писати наукове дослідження під назвою «Кандидати в президенти: їхня кримінальна психологія та оточення», щоб українці нарешті зрозуміли: Боже збав, обирати главою держави людину з кримінальним минулим!

Фотофакт: Будущий нардеп от «Батькивщины» шокировал отдыхающих в парке

Своими впечатлениями в Facebook поделилась журналистка Наталья Диденко.
«Сначала он ехал навстречу, заехал на полянку, разворачивался трудновато, потому что машина огромная и пространства для маневра было мало. Затем в машину сел мужчина, за которым, собственно, машина и приехала и они поехали вот уже так, как на фото. Народ на парковых дорожках робко сходил на обочину, мамы двигали коляски.
Эти, к сожалению, постоянные картины вызывают просто какие-то человеконенавистнические чувства», — отметила Диденко.
Отметим, что согласно данным «УП», госномера АА1225ВР зарегистрированы на народного депутата Украины прошлого созыва от «Блока Юлии Тимошенко» Руслана Богдана, № 146 в списке. 1 февраля 2011 Р.Богдан был исключен из фракции за голосование за внесение изменений в Конституцию в части проведения очередных выборов парламента и президента. Вернулся 3 июля 2012 по решению фракции.

Нардеп от «Батькивщины» имеет 250 миллионов грн на счетах в банках

Парламентарий от фракции «Батькивщина» Руслан Богдан в прошлом году положил на счета в банках 250 миллионов грн.
Данная информация содержится в его декларации о доходах за 2015 год, опубликованной на официальном сайте Верховной Рады.
Кроме того, по данным налогового документа, в прошлом году он заработал 1 622 893 грн, 1 миллион 622 тысячи из которых он получил от отчуждения имущества. 893 грн составил доход от передачи имущества в аренду.
В собственности Руслана Богдана находятся три земельных участка, два дома площадью 654 кв. м и 698 кв. м, а также квартира площадью 109 кв. м. Нардеп владеет гаражом, площадь которого составляет 120 кв. м.
В прошлом году депутат приобрел автомобиль «Mercedes-Benz S 450» 2010 год выпуска стоимостью 850 тысяч грн. На банковских счетах он также хранит 748 грн. Отмечается, что в 2015 году он внес на счета в банках еще 205 миллионов грн.
Семья нардепа в прошлом году заработала 132 тысячи грн, 100 тысяч грн из которых составили страховые выплаты, а 32 тысячи грн — заработная плата. Они также владеют квартирой площадью 116 кв. м и четирьмя автомобилями. Так, члены семьи Руслана Богдана ездят на автомобилях «Porsche Cayenne» 2012 года выпуска, «Toyota Land Cruiser» 2011 года выпуска, «Toyota Seguoia» 2010 года выпуска и «Toyota Camry» 2011 год выпуска.
Отмечается, что на банковских счетах семья нардепа хранит 500 тысяч грн.

Депутат від “Батьківщини” прийшов до Ради з годинником за 5 мільйонів

Народний депутат від фракції політичної партії ВО “Батьківщина” Руслан Богдан прийшов до сесійної зали Верховної Ради з годинником Franck Muller.
Годинники бренду Franck Muller є одними з найдорожчих у світі.
Модель Revolution з механізмом Tourbillon, якою володіє депутат, належить до лімітованої серії годинників 2007-го року випуску.
Політик відмовився демонструвати годинник журналістам чи коментувати його вартість.
Вартість такого екземпляру складає близько 170 тисяч євро, або 4 922 656 гривень за сьогоднішнім курсом. У вільному продажу цих годинників немає, оскільки вони одразу потрапили до приватних колекцій.
Корпус годинника виконаний із білого золота, а ремінець – зі шкіри алігатора.
Також на столі народного обранця лежав iPhone 7 Jet Black, який наразі офіційно не продається в Україні. Вартість “сірих” телефонів цієї моделі доходить до 40 тисяч гривень.
Як відомо, у 2009 році Руслан Богдан став фігурантом “скандалу з педофілами”. 13 жовтня 2009 року депутати Верховної Ради Вадим Колесніченко та Григорій Омельченко заявили, що у відомому Міжнародному дитячому центрі “Артек” були зґвалтовані два вихованця, і мали місце інші випадки педофілії.
В цьому депутати звинуватили своїх колег – Віктора Уколова, Сергія Терьохіна та Руслана Богдана. Справу з часом вдалося “зам’яти”, і попри те, що було створено Спеціальну слідчу комісію, кримінальне провадження закрили.
Руслан Богдан зміг відновити політичну діяльність завдяки тому, що наприкінці 2011 року Генеральна прокуратура оголосила про закриття справи.
Також Руслан Богдан неодноразово був у полі зору Головного управління кримінального розшуку МВС (проходив за оперативною справою «Бобри»): у листопаді 1993 року як учасник злочинної групи, яка займалась пограбуваннями, у серпні 1995 року та у вересні 1997-го його перевіряли на предмет причетності до навмисного вбивства. У вересні 1998 року Руслан Мусієнко (тоді ще він був Мусієнком, а не Богданом) був навіть затриманий з двома учасниками за вимагання 4200 доларів у підприємця.
Сьогоді Руслан Богдан активно займається політикою у фракції “Батьківщини”. 4 жовтня стало відомо, що лідер партії Юлія Тимошенко планувала заради отримання чергового траншу від Міжнародного валютного фонду продати українські сільськогосподарські землі.

Нардеп Богдан потратил миллионы на землю в Киеве и возле столицы

Нардеп Руслан Богдан в прошлом году скупал землю. Об этом «ОЛИГАРХУ» стало известно из сообщения «Украинской правды», проанализировавшей изменения в декларациях парламентариев.
24 участка общей площадью 6 га в Барышевском районе Киевской области обошлись народному избраннику от партии «Батькивщина» в 63 тысячи 300 гривен. 400 квадратов в Киеве Богдан выложил 2 миллиона гривен.
Без обновок не осталась и жена депутата. В 2,5 млн гривен обошлась семейному бюджету Toyota Land Cruiser 200 2016 года, зарегистрированная на Ирину Богдан.
Покупки на 5 млн гривен по карману семье депутата Богдана — учитывая 5,5 млн долларов задекларированной наличности и еще 500 тысяч долларов на банковских счетах.

РУСЛАН БОГДАН: ДЕПУТАТ, ЯКИЙ НАМАГАВСЯ ЗІРВАТИ ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА

Служба безпеки України викрила виборчу піраміду, яка працювала у низці регіонів України і мала на меті забезпечити конкретному кандидату перемогу на виборах.
Як стало відомо “Прямому” з власних джерел, організатором зриву президентських виборів є депутат від “Батьківщини” Руслан Богдан.
Богдан Руслан народився у столиці, навчався у Суворовському військовому училищі. Також навчався в Університеті фізкультури, Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка та Івано-Франківському технічний університет нафти і газу.
З 1994 року по 2007 рр. працював у ТОВ “Фарт” і “Енерготорг” на різних посадах. З 2005рок — член партії “Реформи і порядок”, що згодом увійшла до “Блоку Юлії Тимошенко”.
Як пише портал Генштабъ, Руслан Богдан неодноразово був у полі зору Головного управління кримінального розшуку МВС (проходив за оперативною справою “Бобри”): у листопаді 1993 року як учасник злочинної групи, яка займалась пограбуваннями, у серпні 1995 року та у вересні 1997-го його перевіряли на предмет причетності до навмисного вбивства. У вересні 1998 року Руслан Мусієнко (тоді ще він був Мусієнком, а не Богданом) був навіть затриманий з двома учасниками за вимагання 4200 доларів у підприємця. Після цих подій, вирішивши займатись політикою, у 2004 році Мусієнко і взяв прізвище дружини – Богдан, аби не привертати своїм ім’ям надмірну увагу ЗМІ до своєї персони.
У жовтні 2009 року Богдана звинуватили у педофілії, але ГПУ не знайшла достатніх підстав для кримінального провадження і в 2011 році справа була закрита.
Руслан Богдан кілька разів обирався до Верховної Ради за партійними списками БЮТ та “Батьківщини”.

©1info.net