Епіфаній порівняв утиски Росією української церкви в анексованому Криму зі «сталінськими часами»

Епіфаній порівняв утиски Росією української церкви в анексованому Криму зі "сталінськими часами"
Епіфаній порівняв утиски Росією української церкви в анексованому Криму зі "сталінськими часами"

Голова Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вважає, що окупанти в Криму намагаються повністю витіснити українську церкву з півострова.

Об этом сообщает http://ts-moscow.org

Про це він заявив у програмі Радіо Свобода "Суботнє інтерв’ю".

"У Криму російська "влада", тимчасова влада, намагається повністю витіснити нашу присутність. Зараз ведеться боротьба з виселення під виглядом ремонту владики Климента з єпархіального управління і кафедрального собору", — наголосив він.

За словами Епіфанія, ще "більш абсурдне рішення" було ухвалене судом в Євпаторії, що українські парафіяни власними силами повинні знести храм, храмову споруду.

"Це нагадує ті старі сталінські часи СРСР, коли храми руйнувалися. Тобто безбожники руйнували храми, а зараз ми це бачимо на окупованих територіях Криму і Донбасу", – додав митрополит.

Також він зазначив, що ПЦУ регулярно звертає увагу міжнародної спільноти та української влади на проблему утисків української церкви в анексованому Криму.

"Ми робимо все залежне від нас. Я, перебуваючи в США, зазначав, що ведуться переслідування, і ми просимо, щоб міжнародне співтовариство висловило стурбованість. І, наскільки відомо, зараз вже в Конгресі (США – ред.) зареєстрований законопроєкт про те, що тут, на окупованих територіях Криму і Донбасу, порушується право на віросповідання. Тому ми і надалі будемо звертатися до міжнародних інституцій і тут, в Україні, бити на сполох, щоб і наша українська влада приєдналася до цього процесу", – резюмував Епіфаній.

Нагадаємо, раніше архієпископ Кримської єпархії Православної церкви України Климент оголошував голодування, вимагаючи від влади врегулювати питання захисту релігійних прав українців в окупованому Росією Криму.

Після прохання митрополита Епіфанія призупинити голодування архієпископ погодився відновити харчування.


Джерело статті: “https://tsn.ua/ukrayina/epifaniy-porivnyav-utiski-rosiyeyu-ukrayinskoyi-cerkvi-v-aneksovanomu-krimu-zi-stalinskimi-chasami-1469157.html”

©1info.net