Рада може проголосувати за ринок землі на найближчому пленарному засіданні

pcdazero/pixabay

Об этом сообщает http://sitetalkzone.com

13 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 2178−10 про введення ринку землі.

pcdazero/pixabay


Верховна Рада може розглянути законопроєкт про ринок землі на першому після новорічних канікул пленарному засіданні 14 січня.

Про це повідомив радник прем’єр-міністра з економічних питань Олексій Мушак.

«Розблоковано розгляд земельного закону 2178−10 в парламенті. За Регламентом текст до другого читання має бути наданий за 10 днів до дати розгляду. Тільки що порівняльна таблиця з’явилися на порталі ВР. Відповідно першого пленарного дня 14 січня парламент вже може проголосувати за земреформу», — написав він.

Нагадаємо, сьогодні, 3 січня, на сайті Верховної Ради було оприлюднено законопроект про обіг земель сільськогосподарського призначення, який буде розглянутий у другому читанні.

13 листопада Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт № 2178−10 про введення ринку землі.

Читайте також:
Юрій Бутусов
Протести проти ринку землі. Чого не розуміє команда Зеленського

Набувати права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення зможуть громадяни України, юридичні особи України, створені відповідно до українського законодавства, територіальні громади та держава. Іноземці та особи без громадянства можуть набувати права власності на земельні ділянки сільськогосподарського призначення в порядку спадкування за законом, але зобов’язані здійснити їх відчуження протягом одного року з дня набуття права власності.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/rinok-zemli-rozglyad-v-radi-14-sichnya-novini-ukrajini-50062604.html”

©1info.net