У Пентагоні підтвердили, що США не мають наміру виводити свої війська з Іраку

US Air Force / Senior Airman Sean Carnes / Handout via REUTERS

Об этом сообщает http://ustav.top

Пентагон не отримував будь-яких вказівок щодо виведення військ з Іраку

US Air Force / Senior Airman Sean Carnes / Handout via REUTERS


Помічник міністра оборони США Джонатан Хоффман заявив, що США не планують виведення свого військового контингенту з Іраку.

«Наразі у нас немає планів щодо виведення військ з Іраку», — сказав Хоффман на брифінгу у відомстві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що «очевидним» є той факт, що американські війська в Іраку — це «сили добра», а їх присутність в Іраку «дозволяє НАТО також брати участь у виконанні місії по боротьбі з ІД».

«Ми продовжуємо розмовляти з нашими іракськими господарями. Ми все ще хочемо бути друзями і партнерами суверенного і процвітаючого Іраку», — додав Хоффман.

За його словами, Пентагон не отримував будь-яких вказівок щодо виведення військ.

«Наша надія і наша мета зараз полягає в тому, щоб американські сили безпеки залишалися в регіоні, щоб надавати допомогу в забезпеченні безпеки і перетворенні Іраку в процвітаючу країну», — сказав він.

Раніше в ЗМІ з’явилася інформація, що американські і іракські військові відновили спільні операції по боротьбі з терористичною організацією Ісламська держава в Іраку. Але офіційно цю інформацію не підтвердили ні в США, ні в Іраку.

Читайте також:

США і Франція виступили за збереження військової присутності міжнародної коаліції в Іраку

У ніч на 3 січня в результаті авіаудару США в районі міжнародного аеропорту Багдада був убитий іранський генерал, командир елітного підрозділу Аль-Кудс Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані.

За словами Трампа, він був «терористом номер один у світі».

Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв у відповідь заходи.

У свою чергу парламент Іраку 5 січня проголосував за резолюцію про негайне припинення іноземної військової присутності в країні. Документ зобов’язує уряд попросити Вашингтон про виведення американських військ.

Читайте також:
  • США почали розробку можливих санкцій проти Іраку — WP
  • США можуть заблокувати доступ Іраку до рахунку в Федеральному банку Нью-Йорка — WSJ

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/geopolitics/ssha-ne-mayut-namiru-vivoditi-svoji-viyska-z-iraku-pentagon-ostanni-novini-50064847.html”

©1info.net