У Києві прощаються з жертвами збитого в Ірані літака

У понеділок, 20 січня на Берковецькому кладовищі в Києві проходять похорони пілотів літака МАУ , який зазнав аварії в іранській столиці, 8 січня.

Об этом сообщает http://strelochnik.com


Loading…


Про це повідомляє Сегодня, передає НАРОДНА ПРАВДА.


Проводити в останню путь приїхали близько 400 осіб. Серед них рідні та колеги пілота. Відспівування відбулося в місцевій церкві, розташованої біля входу на кладовище. Люди стоять, плачуть. Принесли букети троянд і гвоздик. Наумкіна і Гопоненко поховають поруч з могилами інших авіаторів, загиблих і померлих у різні роки.


“Недалеко похований цілий екіпаж, який загинув у 90-х”, – сказав нам один з працівників цвинтаря.


На початку церемонії поховання над цвинтарем за традицією пролетів літак.


Також сьогодні в храмі селища Козелець Чернігівської області прощаються із загиблими старшим бортпровідником Ігорем Матьковым.


“У соборі Різдва Богородиці відбудеться чин відспівування і прощання з нашим земляком Ігорем Матьковым, старшим бортпровідником рейсу PS752, загиблим в результаті катастрофи літака МАУ в Ірані”, – повідомили в Козелецькій селищній раді.


Відомо, що останки Матькова привезли до Козельця напередодні. Кортеж з Борисполя земляки 3 години чекали біля будинку, де живуть батьки загиблого. Зустріли його “живим коридором” зі свічками і лампадками в руках. Ігор Матьков – один з 11 українців, загиблих 8 січня в авіакатастрофі під Тегераном. Йому було всього 34 роки. У компанії МАУ пропрацював 10 років. Був холостяком.


Нагадаємо, в Ірані ідентифікували тіла всіх 11 українців, загиблих в авіакатастрофі. На борту літака перебували три пілота: Олексій Наумкіна, Володимир Гапоненко і Сергій Хоменко.


Також загинули шість бортпровідників: Катерина Статник, Ігор Матьков, Марія Микитюк, Денис Лихно, Валерія Овчарук і Юлія Сологуб.


Крім членів екіпажу на борту були два пасажира-громадянина України – Ольга Кобюк і Олена Малахова.


Нагадаємо, раніше впливове американське видання The New YorkTimes опублікувало відео, як іранські ППО збили український Boeing в небі над Тегераном. Якщо припустити, що відео справжнє, то характер обстрілу свідчить про те, що літак був збитий умисно і, швидше за все, за особливим розпорядженням військового командування Ірану.


Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/20/u-kyyevi-proshhayutsya-z-zhertvamy-zbytogo-v-irani-litaka/”

©1info.net