Фігуранта справи Гандзюк взяли під варту на 44 дні. Як це було — Подробиці

Подія: Печерський районний суд обрав запобіжний захід фігурантові справи про вбивство Катерини Гандзюк Ігорю Павловському. Його взяли під варту до 4 березня 2020 року.

Об этом сообщает http://mastersoc.com


Деталі: На засіданні прокуратура наполягала на арешті на два місяці без права внесення застави. Прокурори заявили, що Павловський може переховуватись і перешкоджати розслідуванню, а також незаконно впливати на потерпілих і свідків. Сторона обвинувачення також додала, що підозрюваний без поважних причин не з’являється до Приморського райсуду Одеси, а один раз не прийшов і до Верховного суду.


Сам Павловський звинувачення відкидає. Зокрема, перед засіданням він спілкувався з журналістами та заперечував свою причетність до нападу на активістку. Павловський також заявив, що він не впливав на місцевих поліцейських, а Катерину Гандзюк "ніколи не знав і не бачив" і "навіть про неї ніколи не розмовляв".


Після завершення судового засідання адвокати підозрюваного анонсували, що готуватимуть апеляцію, а за потреби звертатимуться і до міжнародних установ.


Коментарі: Активісти рішення суду привітали. "Павловський <…> злочинець, який роками обслуговував херсонських феодалів, організовуючи вбивства, напади, залякуючи. Залишився б, як і завжди, безкарним. Всі, хто приходили на засідання в Одесі — подяка вам. Прокурори довели ризики його перебування на волі", — написав на своїй сторінці у Facebook активіст Віталій Устименко.


Окрім того в ініціативній групі "Хто замовив Катю Гандзюк" нагадали, що 22 січня в Одесі відбудеться чергове засідання щодо затвердження угод між ГПУ та Павловським. "Сподіваємось, Павловського вже везуть на суд в Одесу. А також маємо надію, що цього разу Павловський надасть правдиві покази по справі Каті, і справу таки доведуть до логічного завершення", — йдеться у повідомленні.


Що було раніше: Ігоря Павловського затримали у Херсоні 20 січня в рамках спецоперації прокуратури спільно з СБУ із припинення діяльності злочинної організації, яку звинувачують у насильстві над людьми та у підпалах чужого майна. В ході спецоперації також шукали додаткові докази за фактом нападу на активістку Катерину Гандзюк.


Вперше Павловського у цій справі затримали 12 листопада 2018 року, однак невдовзі відпустили під домашній арешт.


Нарадаємо, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під’їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Катерина Гандзюк перенесла декілька операцій, однак померла 4 листопада 2018 року.


Джерело статті: “https://expres.online/podrobitsi/figuranta-spravi-gandzyuk-vzyali-pid-vartu-na-44-dni-yak-tse-bulo”

©1info.net