У МВС назвали точну кількість вилученої зброї у 2019 році

Протягом 2019 року в Україні вилучили майже 1900 одиниць вогнепальної зброї різних систем і модифікацій.

Об этом сообщает http://x-rest.com.ua


Loading…


Про це повідомив начальник Департаменту міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції Василь Неволя, передає НАРОДНА ПРАВДА.


“Були вилучені 81 кулемет і реактивні системи, а також понад 162 тисячі патронів, 1934 гранати, 25 мін, 1832 боєприпаса. Основним каналом потрапляння нелегальної зброї на територію України залишаються тимчасово непідконтрольні Києву території”, – заявив Неволя.


У свою чергу, перший заступник голови Держприкордонслужби Володимир Никифоренко зазначив, що контрабанда зброї – серйозний виклик для безпеки країни, особливо в умовах війни.


“Основними факторами, які впливають на контрабанду засобів терору, є: масштабні незаконні поставки зброї в окуповані райони Донецької і Луганської областей і неконтрольований його оборот, складна соціально-політична та криміногенна ситуація в східних і південних регіонах України, високий рівень криміналізації протиправної діяльності і одночасно низький рівень економічного розвитку прикордонних регіонів”, – повідомив Никифоренко.


Нагадаємо, 14 грудня у Києві поліція затримала 42-річного громадянина Росії, який перевозив у своєму автомобілі три пістолети марки «Глок».


Раніше ми повідомляли, що харківське конструкторське бюро імені Морозова, що входить до концерну «Укроборонпром», передало Збройним силам України 12 нових БТР-4, які раніше не могли виготовити через проблеми із імпортною сировиною.


Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/21/u-mvs-nazvaly-tochnu-kilkist-vyluchenoyi-zbroyi-u-2019-rotsi/”

©1info.net