Для лікування хвороб у ВІЛ-інфікованих вінничан закуповують препаратів майже на 400 тисяч


Вінницький обласний Центр профілактики та боротьби зі СНІДом оголосив тендер на придбання медичних препаратів на суму 393 160 гривень. Як розповів кореспонденту Vlasno.info головний лікар закладу Ігор Матковський, на цю суму коштом місцевих бюджетів будуть придбані медикаменти для лікування супутніх хвороб у пацієнтів з ВІЛ.

Об этом сообщает http://mykolaiv.top

– Переважно це антибіотики, протигрибкові препарати, противірусні препарати: проти вірусу герпесу, цитомегаловірусу та вірусу Епштейна-Барр. Мова йде про лікування станів і хвороб, пов’язаних із ВІЛ-інфекцією. Тобто, наприклад, якщо у пацієнта нашого закладу виникає специфічне запалення легенів, ми лікуємо його спеціальними препаратами, що не мають відношення до антиретровірусних, – пояснив керівник закладу

При цьому Ігор Матковський зауважив, що антиретровірусні препарати, які приймають ВІЛ-інфіковані, не закуповують коштом місцевих бюджетів, їх купує держава за сприяння міжнародних організацій.

Відповідно до тендерної документації, Центр профілактики та боротьби зі СНІДом планує придбати:

10 упаковок препарату «Епоетин альфа»;

10 упаковок «Ацетилцистеїну»;

980 упаковок «Цефепім гідрохлориду»;

100 флаконів «Лактулози»;

5000 флаконів натрію хлориду;

1500 флакон «Сорбітолу» у комбінації з натрію лактатом та/або електролітами;

2000 флаконів натрію хлориду , калію хлориду, кальцію хлориду дигідрату.

Інформація про тендер з’явилася на сайті публічних закупівель «Prozorro» сьогодні, 20 січня, заявки на участь у торгах приймаються до 5 лютого. Аукціон розпочнеться 6 лютого.

Як повідомлялося раніше, наразі Центр профілактики та боротьби зі СНІДом недоотримав антиретровірусних препаратів ще за 2018 рік, проте, за інформацією МОЗ, до кінця січня відповідні медикаменти повинні отримати всі спеціалізовані заклади України.

До слова, сьогодні на обліку в обласному Центр профілактики та боротьби зі СНІДом перебуває 2 984 ВІЛ-інфікованих, антиретровірусну терапію отримують 2 085 людей. Серед пацієнтів 45 дітей.


Джерело статті: “http://vlasno.info/spetsproekti/1/health/item/34158-dlia-likuvannia-khvorob-u-vil-infikova”

©1info.net