Верховний суд відхилив касаційну скаргу НБУ проти Коломойського

Верховний Суд 22 січня відхилив касаційну скаргу Національного банку на рішення судів попередніх інстанцій про відмову у зверненні про стягнення щодо іпотеки компанії ТОВ «Гаджибей», пов’язаної з ексвласником ПриватБанку Ігорем Коломойським.

Об этом сообщает http://buyexpert.net

Про це повідомила пресслужба НБУ у Facebook.

В установі зазначили, що до націоналізації ПриватБанку, ексвласники банку та пов’язані з ними компанії (зокрема ТОВ «Гаджибей») поручились перед Національним банком власними статками та майном, що заборгованість за кредитами рефінансування буде погашена. На сьогодні обсяг такої заборгованості складає 7,6 млрд₴

«Національний банк задля погашення частини боргу, хотів стягнути заставне майне ТОВ «Гаджибей», а саме дві земельні ділянки у Одеській області. Загалом Національний банк у 2018 році подав 148 позовів проти колишнього власника ПриватБанку Ігоря Коломойського (фінансового поручителя) та пов’язаних із ним 32 компаній — майнових поручителів про стягнення коштів та заставного майна», — йдеться в повідомленні.

Проте суд вирішив, що Національний банк задля погашення боргу може здійснювати стягнення застави з ТОВ «Гаджибей» лише у випадку неможливості списання коштів з банківських рахунків ПриватБанку.

«Таке рішення створює ризик, коли ексвласники ПриватБанку зможуть уникнути відповідальності за невиконання взятих на себе зобов’язань», — підсумували в НБУ.


Джерело статті: “https://golosua.info/2020/01/22/verkhovnyi-sud-vidkhylyv-kasatsiinu-skarhu-nbu-proty-kolomoiskoho/”

©1info.net