Рейтинг сприйняття корупції: Україна погіршила показники

Міжнародна організація Transparency International оприлюднила щорічний Індекс сприйняття корупції у 180 країнах.

Об этом сообщает http://pointcoinstar.com


Loading…


Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА посилаючись на сайт організації.


Як показало дослідження, у порівнянні з 2018 роком Україна втратила два бали і знаходиться на 126-му місці з можливих 180.


У той же час, показники чотирьох країн G7 впали у порівнянні з минулим роком: Канада втратила 4 бали, Франція і Великобританія по три, а США – два. Позиція Німеччини залишилася незмінною. За даними дослідження, найменше корупції в Данії та Нової Зеландії. Найгірші показники у Сомалі, Південного Судану і Сирії.


“Уряди повинні терміново розібратися з корупційною роллю великих грошей у фінансуванні політичних партій і протидіяти їх надмірному впливу на політичні системи”, – заявила голова організації Делиа Феррейра Рубіо.


Як відомо, наша країна за підсумками 2018 року поліпшила позиції у рейтингу сприйняття корупції, посівши 120 місце серед 180 країн. Також повідомляється, що серед сусідніх країн Україна обійшла тільки Російську Федерацію (28 балів, 138 місце).


Нагадаємо, що з 1 січня 2020 року набув чинності закон «Про запобігання корупції», згідно з яким кожен українець може отримати винагороду за те, що викрив корупціонера.


Також, нещодавно лідер культової ірландської групи U2 Боно закликав боротися з корупцією, тому що вона «вбиває більше дітей, ніж СНІД в Африці».


Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися


Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/01/23/rejtyng-spryjnyattya-koruptsiyi-ukrayina-pogirshyla-pokaznyky/”

©1info.net