У Шаргородському районі майже всі шкільні їдальні не працюють через відсутність продуктів


Майже у всьому Шаргородському районі школярі залишилися без харчування через те, що не було учасників для тендеру на закупівлю продуктів харчування для шкіл. Деякі школи вирішили готувати їжу з того, що залишилося з попередніх років. Кореспондентка Vlasno.info дізнавалася у начальника Шаргородського відділу освіти, як будуть виходити із ситуації.

Об этом сообщает http://mvzmv.com

Мати школяра Джуринської школи Руслана Осадчук, що у Шаргородському районі, розповіла, що дітей у їдальні годують лише однією кашею та хлібом. Каже, що дирекція школи її не інформувала, чому у її дитини таке меню.

Директор Джуринської школи Сергій Лисак пояснив, що він у цьому не винен. За це відповідають працівники Шаргородського відділу освіти. Гроші на продукти у них є:

– Ми не отримали продукти харчування, тому що Шаргородський відділ освіти не зміг провести торги на тендер з купівлі продуктів харчування. Ми вирішили приготувати дітям їжу з того, що залишилося минулого року. На жаль, без чогось смачненького. Батьки не хочуть самі складатися та на деякий час годувати дітей за свій кошт. Можливо, наступного тижня їдальня перестане працювати, тому що продуктів немає, а самі придбати теж не можемо.

З’ясувалося, що останній тендер на закупівлю пшеничного хліба був оголошений ще 23 грудня 2019 року. В ньому взяв участь один учасник, який виграв. Наступні тендери на закупівлю картоплі, цукру, сиру, борошна, крупів, риби, масла, томатної пасти не відбулися, адже не було зацікавлених осіб у постачанні товару.

Директор Буднянського навчально-виховного комплексу, який знаходиться у Шаргородському районі Василь Василевський розповів, що батьки школярів вирішили купувати продукти своїм коштом. Школярі з 5 по 9 клас сплачують за обід 12 гривень. Молодшим класам харчування оплачує сільська рада.

Начальник Шаргородського відділу освіти Володимир Кутнік зауважив, що тендери були вчасно організовані, але жодного учасника не було, тому що нова система управління безпечністю харчових продуктів (ХАССП) поставила високі вимоги для постачальників:

– Якщо не відбулися дві процедури купівлі, то дозволяється йти на пряму угоду. Ми вже четвертий день шукаємо постачальника з яким можна заключити угоду, поки що ніхто не погоджується. До вирішення цього питання підключилися майже усі структури. На жаль, деякі постачальники не погоджуються їхати так далеко. Якщо погодяться, то ціна на продукти зросте.

Фото: petropavlivka.city


Джерело статті: “http://vlasno.info/nadzvichajni-podiji/5/112/item/34262-u-sharhorodskomu-raioni-maizhe-vsi-sh”

©1info.net