У ніч вильоту літака МАУ небо над Тегераном не закрили через членів ХАМАС – ЗМІ

Літак МАУ зазнав аварії в ніч на 8 січня
Літак МАУ зазнав аварії в ніч на 8 січня

У ніч, коли збили літак "Міжнародних авіаліній України" (МАУ), Іран не закрив повітряного простору над Тегераном "із політичних і технічних причин". Про це заявив глава МЗС Ірану Джавад Заріф, повідомляє 25 січня Iran International.

Об этом сообщает http://mislinemisli.top

Із посиланням на власні джерела видання стверджує, що незадовго до того, як збили літак МАУ, із Тегерана в катарську Доху вилетів борт, на якому були "високопоставлені керівники палестинського угруповання ХАМАС" Ісмаїл Ганія, Усама Хамдан і Муса Мохаммед Абу Марзук, які прилітали в Іран на похорон убитого американськими військовими іранського генерала Касема Сулеймані.


Javad Zarif stated that Iran did not close the airspace due to "political and technical reasons".

— Iran International English (@IranIntl_En) January 25, 2020

Пасажирський літак Boeing 737-800 рейсу PS752 "Міжнародних авіаліній України", який прямував із Тегерана в Київ, розбився 8 січня поблизу столиці Ірану. На борту було 167 пасажирів і дев’ятеро членів екіпажу. Ніхто не вижив. Серед загиблих – 11 громадян України.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо 9 січня, посилаючись на дані розвідки, заявив, що Boeing 737-800 збила іранська ракета "земля – повітря". Про це заявили прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і прем’єр-міністр Австралії Скотт Моррісон. Вони припустили, що це сталося ненавмисно. В Ірані спочатку називали таку версію брехнею.

11 січня Генштаб збройних сил Ірану заявив, що літак МАУ іранські військові збили помилково. У відомстві стверджують, що катастрофа сталася невдовзі після обстрілу Іраном військових баз США в Іраку. Літак, як зазначено в повідомленні, наблизився до одного з важливих об’єктів іранського Корпусу вартових ісламської революції і "за формою та висотою польоту був схожим на ворожий об’єкт".

20 січня в офіційному звіті Іран визнав, що дві ракети "Тор-М1" класу "земля – повітря" випустили по повітряному судну за три хвилини після вильоту з аеропорту "Імам Хомейні".


Джерело статті: “http://gordonua.com/ukr/news/localnews/-u-nich-vilotu-litaka-mau-nebo-nad-tegeranom-ne-zakrili-cherez-chleniv-hamas-zmi-1484318.html”

©1info.net