Силовики отримали доступ до банківської таємниці українців: що це означає

Національний банк змінив та спростив процедуру розкриття банківської таємниці в Україні відтепер Служба безпеки, Державне бюро розслідувань, Національна поліція, Національне антикорупційне бюро та інші органи зможуть отримати до неї доступ без дозволу суду.

Об этом сообщает http://bpressa.com

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на прес-службу НБУ.



Loading…

Зазначається, що цей крок спрямований на приведення норм збереження, використання та розкриття банківської таємниці відповідно до закону, ухваленого 31 жовтня 2019 року “Щодо конфіскації незаконних активів осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, і покарання за придбання таких активів”.

“Державні органи можуть отримати на письмовий запит без рішення суду доступ до інформації про операції щодо рахунків осіб, включно з інформацією про контрагентів, навіть якщо їхні рахунки відкриті в інших банках”, – резюмували представники НБУ.

Нагадаємо, у НБУ розповіли, які банкноти у 2019 році найчастіше підробляли в Україні – лідерами стали купюри номіналом 500 грн зразка 2006 року і 100 грн зразка 2005-го.

Нагадаємо також, рівень облікової ставки може знизитися до 8% вже в 2020 році, раніше таке зниження планувалося не раніше 2021 року.

Додайте «Народну Правду» в свої обрані джерела ⟶ Google News підписатися

Джерело статті: “https://narodna-pravda.ua/2020/02/04/sylovyky-otrymaly-dostup-do-bankivskoyi-tayemnytsi-ukrayintsiv-shho-tse-oznachaye/”

©1info.net