Полонені бойовики заявили, що Туреччина надає підтримку терористам в Сирії


Турецька сторона сприяла діяльності терористичного угрупування «Джебхат ан-Нусра», забезпечуючи її фінансами і живою силою.

Об этом сообщает http://x-informer.com

Про це повідомили на допитах бойовики, що потрапили в полон до сирійських військових в околицях міста Алеппо.

«Нас затримали турецькі поліцейські і сказали, що якщо я не буду працювати на них і воювати на стороні «Джебхат ан-Нусра», вони вб’ють або заарештують мою сім’ю. Вони дали мені зарплату — $100″, — повідав уродженець населеного пункту Тібні по імені Махмуд ан-Наджим (позивний — Абу Абдалла). Він повідомив, що його родичів «турки відправили в табір біженців і тримають в заручниках». «Вони сказали, що поки я працюю з терористами, то сім’я в безпеці», — зазначив ан-Наджим. Він заявив також, що всі постачання угруповання йде з Туреччини та Саудівської Аравії.

Другий бойовик — уродженець міста Дейр-Хафір на ім’я Хусейн Абдель Азіз (позивний — Абу Удей) — повідомив, що потрапив в полон, коли його загін відступав до турецького спостережного пункту в районі Рашідін-5 міста Алеппо. По всій видимості, бойовики розраховували сховатися за спинами турецьких спостерігачів.

«Моїй родині не вистачало грошей на їжу. А цей загін набирав чоловіків і давав гроші. Я записався. Потім воював в різних групах — «Ахрар аш-Шам»,»Сирійська вільна армія»,»Харакат Нур ад-Дін аз-Зінки». Всі ці групи входили до складу «Джебхат ан-Нусра», — розповів Абдель Азіз. За його словами, на стороні екстремістів зараз воюють бойовики з Пакистану і Афганістану.


Джерело статті: “http://newformat.info/news/poloneni-bojoviki-zayavili-shho-turechchina-nadaie-pidtrimku-teroristam-v-sirii/”

©1info.net