Співробітники Facebook влаштували віртуальний страйк через пост Трампа

REUTERS / Erin Scott

Об этом сообщает РуссианГейт

Засновник Facebook Марк Цукерберг

REUTERS / Erin Scott


Співробітники Facebook влаштували страйк і вимагають від керівництва компанії видалити пост Трампа про протестуючих в США. Також співробітники закликали до відставки віце-президента по глобальній політиці Джоела Каплана.

Сотні співробітників Facebook тимчасово відмовилися виконувати свої робочі обов’язки в зв’язку з відсутністю реакції керівництва компанії на недавній пост президента США Дональда Трампа про протестуючих через загибель афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це пише New York Times з посиланням на співрозмовників в компанії.

Співробітники компанії, незадоволені рішенням СЕО Facebook Марка Цукерберга не видаляти пост Трампа про протестуючих в Міннеаполісі, розмістили повідомлення про те, що не працюють в знак протесту в своїй електронній пошті, чатах і акаунтах в соціальних мережах.

«Ненависницького риторика, що пропагує насильство проти темношкірих протестуючих з боку президента США, не заслуговує захисту під прикриттям свободи вираження», — написав один зі співробітників компанії на внутрішній дошці оголошень, повідомляє The New York Times.

Читайте також:

Міннеаполіс у вогні. Протести проти вбивства афроамериканця поліцейськими переросли в масштабний бунт — фоторепортаж

Співрозмовник видання закликав СЕО компанії Марка Цукерберга видалити публікацію президента США "пропагує насильство, вбивство і неминучу загрозу темношкірим».

Крім того, в приватних чатах співробітники закликали до відставки віце-президента Facebook по глобальній політиці Джоела Каплана.

Читайте також:

У Вашингтоні через протести ввели комендантську годину, співробітників Білого дому просять не підходити до будівлі

Невдоволення співробітників компанії викликала публікація президента Трампа від 29 травня, в якій він повідомив, що готовий відповісти військовою силою на протести. Трам розмістив цей пост в Facebook і Twitter. У Twitter пост президента США позначили як «прославляє насильство» і зробили його доступним тільки при натисканні. У той же час Facebook жодним чином аналогічний пост не модерував і не відзначав.

Таке рішення Цукерберг пояснив тим, що Facebook дає користувачам можливість самовиражатися, якщо це не викликає «безпосередньої загрози, шкоди або небезпеки, яку можна виразити в ясних політичних термінах». Також він додав, що згадка про задіювання нацгвардію в публікації є попередженням про дії держави.

Читайте також:

Грона гніву. Сім причин, чому протести в США — драма історичного масштабу та момент істини для Трампа

У компанії заявили, що розуміють «розуміють біль, яку зараз відчувають люди, особливо темношкіре співтовариство» і закликали співробітників повідомляти про незгоду. Відзначається, що Цукреберг переніс зустріч з активістами з 4 червня на вівторок, 2 червня.

Протести в США почалися 26 травня в Міненаполісе після смерті афроамериканця Джорджа Флойда від рук поліцейського. Спочатку протести проходили мирно, проте на наступний деньпревратілісь в заворушення, грабежі і підпали магазинів. 28 травня поліція остаточно втратила контроль над містом — ввечері в цей день учасники протесту розгромили і підпалили 3-й відділок поліції. В результаті губернатор Міннеаполіса Тім Уолз прийняв рішення залучити в місті Національну гвардію США і ввести режим надзвичайної ситуації.

Нагадаємо, що на початку травня Facebook оголосив про створення ради для вирішення суперечок з модерації контенту. До ради увійшли експрем’єрка Данії Хелле Торнінг-Шмідт, колишній головний редактор The Guardian Алан Русбріджер і володарка Нобелівської премії миру Тавакуль Карман. Повідомлялося, що рада зможе скасовувати рішення керівництва компанії і Цукерберга.


Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/biz/markets/zavorushennya-v-ssha-spivrobitniki-facebook-ogolosili-strayk-cherez-trampa-ostanni-novini-50091752.html”

©1info.net