Позов Труби до Зеленського: Верховний Суд відклав розгляд справи – вкл

Позов Труби до Зеленського: Верховний Суд відклав розгляд справи – вкл
Позов Труби до Зеленського: Верховний Суд відклав розгляд справи – вкл

Сторони мають ознайомитися з поданими під час засідання клопотаннями

Позов ексдиректора ДБР Романа Труби до президента Зеленського розглядає зараз Верховний суд. Третя особа у цій справі — ДБР. Позивач просить визнати протиправним і недійсним указ про звільнення з посади директора Державного Бюро Розслідувань.

Об этом сообщает RuGate

Засідання за позовом Верховний суд відклав на тиждень — до 12.06. Сторони мають ознайомитися з поданими під час засідання клопотаннями.

Зокрема, сторона захисту вимагає надати документи, які підтверджують, що президент України Володимир Зеленський мав повноваження для звільнення Романа Труби. Складність полягає у тому, що доступ до цих документів має обмежена кількість осіб і надати їх стороні захисту для ознайомлення надскладно.

Як повідомляв 5.UA, грудні Верховна Рада ухвалила закон про перезавантаження Державного бюро розслідувань. Документом було передбачене звільнення директора ДБР. 27 грудня 2019 року Володимир Зеленський звільнив Романа Трубу з посади. Той своє звільнення оскаржив у суді. Бо вважає це суто політичним рішенням.

Нагадаємо, наприкінці минулого року в Україні розгорівся новий касетний скандал. В мережі оприлюднили низку записів нібито зроблених в кабінеті директора ДБР. У них голос, схожий на голос Романа Труби телефоном узгоджує із головою Офісу президента Андрієм Богданом перебіг розслідувань резонансних справ, зокрема, справу 5-го президента Петра Порошенка, підозру щодо ексміністерки охорони здоров’я Уляни Супрун та справи Євромайдану.


Джерело статті: “http://fromua.news/article/9161535/pozov-trubi-do-zelensjkogo-verhovniy-sud-vidklav-rozglyad-spravi-vkl/”

©1info.net