Хакери зламали підрядника Міноборони США з виробництва ядерних ракет

Хакери зламали підрядника Міноборони США з виробництва ядерних ракет
Хакери зламали підрядника Міноборони США з виробництва ядерних ракет

Кібер-вимагачі викрали конфіденційні дані у компанії Westech International, яка займається обслуговуванням ядерних ракет Minuteman III, що стоять на озброєнні Міноборони США. Кожна з цих міжконтинентальних балістичних ракет здатна доставити кілька термоядерних боєголовок на відстань майже 10 000 км, передає Sky News.

Об этом сообщает Репортер

Кібер-злочинці використовували вірус-вимагач MAZE, який пов’язують з хакерами з Росії чи інших країн колишнього Союзу.

Отримавши доступ до мереж Westech International, зловмисники встановили шифр на обладнання компанії і почали зливати їх документи в Інтернеті, щоб змусити компанію платити викуп, розмір якого не уточнюється.

Неясно, чи містять документи, викрадені хакерами, інформацію, що становить військову таємницю, проте файли, які вже були виявлені в Інтернеті, припускають, що вони отримали доступ до надзвичайно конфіденційних даних, включаючи платіжні відомості та електронні листи Westech International.

Бретт Каллоу, дослідник Emsisoft, який спеціалізується на боротьбі з таким цифровим вимаганням, попереджає:

«Це не перший інцидент, в якому викрадаються дані підрядних компаній, і, якщо не буде вжито заходів, не останній. Інформація, яку отримують хакери, потенційно може становити інтерес для інших держав і становити загрозу як для національної безпеки, так і для безпеки обслуговуючого персоналу».

«Навіть якщо компанія платить викуп, немає ніяких гарантій, що злочинці знищать вкрадені дані, особливо якщо вони мають високу ринкову вартість», – підкреслив Каллоу.



Джерело статті: “http://internetua.com/hakeri-zlamali-pidryadnika-minoboroni-ssha-z-virobnictva-yadernih-raket”

©1info.net