Чим корисне цибулиння та як його використовувати: господаркам дали поради

Чим корисне цибулиння та як його використовувати: господаркам дали поради

Щоб внести свій вклад в харчування і в той же час заощадити гроші, варто скористатися цибулинням. З нього можна робити настоянки, супи, добрива для рослин або барвники для одягу.

Об этом сообщает FIB

За словами дієтолога Марти Морено, важливо максимально використовувати їжу. Під час приготування викидається дуже багато залишків – шкірка овочів або шматочки продуктів, які здаються непотрібними. Але з цибулею цього можна уникнути, тому що є декілька способів її повторного використання, повідомляє abc.es.

Чим корисне цибулиння та як його використовувати: господаркам дали поради

Цибуля – це їжа з високим вмістом води та клітковини, корисними властивостями та дуже низькою калорійністю. Вона додається до переважної більшісті страв, але її найтвердіші шари і цибулиння зазвичай викидаються. Проте настав час використовувати їх для інших цілей, а саме:

Готувати настій. Це корисний засіб від багатьох недуг. Має відхаркувальні, сечогінні та судиннозміцнюючі властивості.

Додавати в суп або рагу. За словами дієтолога, дуже типово використовувати в таких стравах цілу цибулю, а потім викидати або подрібнювати. Але замість цього можна замінити її на цибулиння, яке не тільки дає аромат, а й містить безліч поживних речовин.

Удобрювати посіви. Існують дослідження, які оцінюють корисність застосування цибулиння, змішаного з глинистим ґрунтом, для удобрення сільськогосподарських культур. Також можна доглядати за своїми домашніми рослинами. Для цього потрібно покласти цибулиння в миску з невеликою кількістю води, залишити на ніч, потім процідити, а рідину використовувати для поливання рослин.

Фарбувати одяг. Завдяки тому, що в жовтій цибулі є кверцетин (флавоноїд), вона має пігмент, який дає жовтий відтінок. З іншого боку, в фіолетовій цибулі є антоціани, які забезпечують відповідний колір.

Чим корисне цибулиння та як його використовувати: господаркам дали поради

ecology.md

Як фарбувати одяг цибулинням

Для фарбування одягу у велику каструлю з водою кладуть сіль (5 столових ложок на кожен літр води), додають цибулиння і варять до тих пір, поки вода не стане кольору цибулі. Потім кладуть одяг і залишають приблизно на 30 хвилин. Для посилення кольору можна додати трохи оцту. Після цього одяг потрібно випрати кілька разів, але окремо від інших речей.

Як повідомляв OBOZREVATEL, макарони, боби, перець і цитрусові є одними з тих продуктів, які не варто викидати занадто швидко. У них тривалий період зберігання, тому вони можуть використовуватися на кухні значно довше.

Підпишись на Telegram-канал і подивись, що відбудеться далі!

Читайте всі новини по темі "живлення" на сайті "OBOZREVATEL".



Джерело статті: “https://food.obozrevatel.com/ukr/news/chim-korisne-tsibulinnya-ta-yak-jogo-vikoristovuvati-gospodarkam-dali-poradi.htm”

©1info.net