В Україні викрили російську мережу «ботоферм»

Служба безпеки України заблокувала міжрегіональну мережу «ботоферм» у Києві та кількох областях, якою керували з Росії. Вона дозволяла генерувати фейкові повідомлення від понад 10 тисяч ботів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Об этом сообщает Редакция

Організатори ботоферми використовували не лише облікові записи у соціальних мережах та емейли, але й електронні гаманці з фейковими персональними даними. Працівникам ботоферм організатори надали усе необхідне телекомунікаційне обладнання і програмне забезпечення.

Оперативники спецслужби встановили, що для реєстрації акаунтів зловмисники використовували, крім українських, також російські та європейські SIM-картки мобільних операторів. В Європі їх переважно неможливо придбати без ідентифікації громадян, а у РФ без сприяння з боку спецслужб.

Ботоферми працювали для ескалації конфлікту на Донбасі. Так, вони здійснювали інформаційні «вкиди», сприяли поширенню негативних настроїв та дискредитували українську владу як всередині країни, так і за її межами.

Загалом у межах кримінальних проваджень одночасно провели обшуки за 12 адресами, де було розташоване обладнання. Правоохоронці вилучили докази причетності конкретних осіб до протиправної діяльності, зокрема понад 40 тисяч SIM-карток мобільних операторів.

Наразі триває досудове слідство.

Раніше співробітники Служби безпеки України блокували у Києві діяльність «ботоферми», організованої громадянами Росії та переселенцями з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Поділитись :


Джерело статті: “https://hromadske.ua/posts/v-ukrayini-vikrili-rosijsku-merezhu-botoferm”

©1info.net