Смертельно небезпечна: Вчені напророкували аномальну спеку

На збільшення температури повітря впливають кілька факторів.

У найближчі десятиліття в Північно-Східній Азії очікуються нові хвилі смертельно небезпечної спеки, причому відбуватимуться вони все частіше. Причиною всьому буде глобальне потепління. Такий прогноз зробили китайські вчені, передають з посиланням на іноземні ЗМІ.

Об этом сообщает Слон РУ

Дослідники вивчили рекордну спеку 2018 року, яка тривала в Китаї 33 дні і стала причиною госпіталізації понад 71 тисячі осіб з тепловими ударами.

Вчені визначили причини періодів екстремальної спеки, які в останні роки виникають все частіше. Зокрема, половину вкладу вніс потужний антициклон — область високого тиску, що відповідає за високі температури і ясне, безхмарне небо. З 1991 по 2017 рік цей тип циркуляції став виникати все частіше. Ще одним фактором стало збільшення середніх температур через накопичення парникових газів в атмосфері Землі.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Джерело статті: “https://ustymenkooleh.patrioty.org.ua/blogs/smertelno-nebezpechna-vcheni-naprorokuvaly-anomalnu-speku-332459.html”

©1info.net