Telegram видалили з переліку заборонених в РФ ресурсів

Месенджер Telegram був заблокований на території РФ з квітня 2018 року після відмови надати ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів.

Роскомнагляд у четвер, 18 червня, видалив заблокований раніше сайт telegram.org з реєстру забороненої в РФ інформації. Ще зранку четверга ресурс перебував у реєстрі, а доступ до сайту обмежувався операторами зв’язку. В даний час сайт доступний з мобільних пристроїв і персональних комп’ютерів, інформує агентство ‘Інтерфакс’.

Об этом сообщает Устинов троллит

За словами інтернет-експерта Філіпа Куліна, який відстежує ситуацію з блокуванням інтернет-ресурсів у Росії, були розблоковані всі ресурси, які раніше підпали під ‘килимове блокування’.

Читайте також: Війна Росії з Telegram: Роскомнагляд заблокував низку IP-адрес Google

Месенджер Telegram блокується за рішенням Таганського суду Москви від 13 квітня 2018 року у зв’язку з невиконанням російського законодавства про надання ФСБ ключів для дешифрування повідомлень користувачів. Відповідно до рішення суду Роскомнагляд почав обмежувати доступ до месенджера, а також блокувати VPN і проксі-сервіси, які надавали доступ до месенджера в Росії. Під блокування потрапили IP-адреси Amazon, Microsoft і Google. Через ці дії багато користувачів і власники інтернет-ресурсів почали стикатися з труднощами при доступі до сервісів і сайтів.

Читайте також: У Росії частково заблокували Vkontakte, Twitter і Facebook

Наприкінці травня 2018 року глава Роскомнагляду Олександр Жаров повідомляв, що було заблоковано 11 мільйонів IP-адрес, які використовує Telegram для обходу блокування. Згодом Роскомнагляд поступово знімав блокування тих чи інших IP-адрес, які, на його думку, більше не використовувалися командою месенджера для обходу блокувань.

Раніше в четвер в пресслужбі Роскомнагляду повідомили, що за погодженням з Генпрокуратурою РФ відомство знімає вимогу про блокування месенджера. ‘Позитивно оцінюємо висловлену засновником Telegram готовність протидіяти тероризму та екстремізму. За погодженням з Генеральною прокуратурою РФ Роскомнагляд знімає вимоги щодо обмеження доступу до месенджера Telegram’, — йдеться в повідомленні відомства.

Прессекретарка Мосміськсуду Уляна Солопова повідомила, що Роскомнагляд може самостійно ухвалювати рішення про виконання або невиконання рішення суду, яким раніше були задоволені їхні вимоги щодо блокування месенджера Telegram.

Дивитись відео 01:46

Поділитись

Де у світі блокують соцмережі? (18.04.2018)

Відправити Facebook Twitter google+ Whatsapp Tumblr Vkontakte Livejournal Мой круг Mail Odnoklassniki

Постійне посилання https://p.dw.com/p/2wHpE

Де у світі блокують соцмережі? (18.04.2018)



Джерело статті: “http://fromua.news/article/9305143/Telegram-vidalili-z-pereliku-zaboronenih-v-rf-resursiv/”

©1info.net