Іран поки не виходить з «ядерної угоди»

Іран залишиться учасником багатостороннього «ядерного угоди». Про це повідомляє іранське державне агентство IRNA.

«Ісламська республіка Іран залишиться учасником багатостороннього ядерної угоди і вважає, що зараз досягнуто розумний баланс зобов’язань сторін за нього», — заявив заступник міністра закордонних справ Ірану Аббас Арагчи.

За словами Арагчи, «розумний баланс» було порушено після виходу США з угоди в 2018 році, але тепер Іран готовий виконувати залишок своїх зобов’язань.

«Те, що Іран зменшує свої зобов’язання по ядерному угоди, не означає, що ми виходимо з нього», — йдеться в роз’ясненні МЗС Ірану.

Арагчи також підкреслив, що вважає неприпустимим відновлення санкцій ЄС проти Ірану, як це було передбачено початковим угодою, у відповідь на його рішення зі збагачення ядерного палива.

«Якщо вони (європейці — ред.) це зроблять або поставлять такі умови, це буде означати початок кінця ядерної угоди», — цитує IRNA позицію іранського МЗС.

Нагадаймо, в неділю, 5 січня, уряд Ірану оголосив, що відмовляється від останніх обмежень щодо ядерної угоді, укладеної в 2015 році Іраном і шістьма країнами-посередниками.



Джерело статті: “http://povin.com.ua/266097-07-01.html”

©1info.net