Хроніка ООС на 18 січня: поранення зазнав один український військовий



Минулої доби спостерігалося зменшення кількості та потужності обстрілів російсько-окупаційними військами позицій підрозділів Об’єднаних сил. Зокрема, противник утримався від застосування важкої артилерії. Водночас, на лінії бойового зіткнення під час двох з облікованих загалом восьми обстрілів лунали заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм, також ворог вів вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Об этом сообщает http://nbnews.top


Про це на черговому брифінгу розповів полковник Максим Праута з Прес-центру Міністерства оборони України.


На Луганському напрямку двічі — вранці зі 120-х мінометів, а вдень зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів — російсько-окупаційні війська з боку Голубівського обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.


Наприкінці доби з ручного протитанкового гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти Об’єднаних сил неподалік Луганського.


5 порушень противником режиму припинення вогню зафіксовано на Донецькому напрямку.


З них два — поблизу Павлополя, де російсько-окупаційні війська у вечірній час відкривали вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також випустили 2 міни з міномету калібру 82 мм.


Біля Широкиного ворог з о пів на третю дня понад годину обстрілював наших воїнів зі станкового і ручного протитанкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.


2 постріли зі станкового протитанкового гранатомету окупанти вдень встигли зробити поблизу населеного пункту Красногорівка, але після адекватної відповіді з боку наших воїнів активність припинили.


Крім того, після 9-ї вечора в районі Василівки противник влаштував провокацію зі стрілецької зброї.


Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було.


Від початку поточної доби станом на 12.30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі на Донецькому напрямку.


Вночі зі стрілецької зброї противник обстріляв військовослужбовців, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Піски.


А після 7-ї ранку з озброєння бойової машини піхоти і станкових протитанкових гранатометів окупанти тривалий час вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних в районі Красногорівки.


За наявною інформацією, в результаті сьогоднішніх ворожих обстрілів один український військовослужбовець зазнав поранення. На даний час він перебуває під наглядом лікарів в одному з військових мобільних госпіталів, стан здоров’я нашого воїна задовільний.


«Аргумент»


Джерело статті: “http://argumentua.com/novosti/khron-ka-oos-na-18-s-chnya-poranennya-zaznav-odin-ukra-nskii-v-iskovii”

©1info.net