Прокурор: переховуватися фігурантці справи Шеремета може допомогти ветеран «Буча», що сидить в СІЗО

Апеляційний суд Києва залишив без змін тримання під вартою підозрюваній у справі про вбивство Павла Шеремета Юлії Кузьменко.

Про це інформує журналіст INSIDER із зали суду.

Адвокати Кузьменко наголошували на відсутності об’єктивних доказів вини підозрюваної. Вони також вважають не доведеними ризики зміни запобіжного заходу для неї.

"Прокурори доєднали до клопотання 30 документів, з яких 20 взагалі не стосуються Юлії Кузьменко. А з тих десяти, що стосуються – шість підтверджують її невинуватість. Решта – не стосується подій липня 2016 року", — сказав адвокат Тарас Безпалий.

Він просив суд відпустити Кузьменко під домашній арешт у певний час доби, аби вона мала можливість ходити на роботу та лікувати дітей.

Натомість прокурор Сергій Зузак, аргументуючи ризики, сказав, що Кузьменко спілкувалася із Владиславом Грищенком, якого підозрюють у замаху на вбивство бізнесмена в Івано-Франківській області.

"Владислав Грищенко, маючи зв’язки у кримінальному світі, може допомогти Кузьменко переховуватися", — сказав прокурор.

Сама Кузьменко зазначила, що "як ніхто" знає про свою невинуватість.

"Я зовсім звичайна людина. У мене ніколи не було проблем із законом – навіть штрафів за водіння автомобіля. Я не розумію, чому я знаходжусь під вартою. Чому тут я, а не справжні вбивці Шеремета?", — зазначила Кузьменко.

Нагадаємо, суд першої інстанції продовжив Кузьменко термін тримання під вартою до 3 квітня.

Її підозрюють у закладенні вибухівки під автомобіль журналіста Павла Шеремета у липні 2016 року. Крім неї під вартою також музикант Андрій Антоненко. Військова медсестра Яна Дугарь від нічним домашнім арештом.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Юлія Кузьменко. Фото: Герман Крігер
Прокурор Сергій Зузак. Фото: Герман Крігер

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/prokuror-perekhovuvatysya-fihuranttsi-spravy-sheremeta-mozhe-dopomohty-veteran-bucha-shcho-sydyt-v-sizo/”

©1info.net