Обвинувачена адвокатка у справі про хабар судді стверджувала, що отримала гроші як гонорар

Вищий Антикорупційний суд у понеділок, 24 лютого, у справі за звинуваченням ексглави Козівського районного суду Тернопільської області Михайла Кренцеля та адвокатки Наталії Лісної дослідили відео обшуку у оселі обвинуваченої. Про це інформує журналіст Insider із зали суду.

Зазначимо, 16 лютого 2016 року НАБУ затримало Кренцеля і Лісну під час отримання неправомірної вигоди у розмірі понад 54 тисячі гривень. За версією слідства, суддя вимагав та отримав через адвоката гроші за ухвалення рішення про відмову у задоволенні клопотання про скасування іспитово-випробувального терміну відносно заявника.

В суді переглянули відеозапис із матеріалів справи, на якому видно, як обвинувачену Лісну затримали для обшуку. Як слідує із зафільмованої слідчої дії, жінку було затримано для обшуку в її оселі, проте ухвалу суду на обшук привезли вже після затримання жінки.

В ході обшуку жінка повідомила, що гроші вона вже віддала, за її словами, тим людям, у яких ці кошти позичала.

Обвинувачена переконувала, що гроші отримала як гонорар. На відео також видно, що в ході обшуку у адвокатки з жіночої сумки вилучили 1600 доларів.

Прокурор зауважив, що обвинувачена добровільно віддала частину грошових коштів, які, за даними слідства, отримала неправомірно.

Наступне засідання, на якому продовжать досліджувати письмові матеріали, відбудеться 26 березня.

Нагадаємо, 25 квітня 2016 року справу передали до суду. Після того — двічі змінювалися суди, які мали розглядати провадження. Зрештою, 24 вересня 2019 року матеріали справи надійшли до ВАКС.

Об этом сообщает Руспрес

Обвинувачені з адвокатами. Фото: Герман Крігер

Дослідження відео. Фото: Герман Крігер

Судді. Фото: Герман Крігер

Прокурор у справі. Фото: Герман Крігер

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/obvynuvachena-advokatka-u-spravi-pro-khabar-suddi-stverdzhuvala-shcho-otrymala-hroshi-yak-honorar/”

©1info.net