“Ні – дефолту”: окремі депутати “Слуги народу” розпочали флешмоб

Понад 20 депутатів "Слуги народу" підписали звернення з хештегом “ні – дефолту” і вимагають ухвалити законопроект, який зробить можливим отримання допомоги МВФ. Таке звернення на своїй сторінці у Facebook розмістив Ярослав Юрчишин, Ліза Богуцька, Вікторія Войцицька, Анастасія Красносільська, Ігор Василів, Микита Потураєв та інші.

“Ми, народні депутати України, члени фракції “Слуга народу”, закликаємо колег по фракцїї та парламенту підтримати законопроєкт №3260, що унеможливить відміну рішення НБУ про націоналізацію/ліквідацію банків та повернення несправедливої компенсації з Державного бюджету їх попереднім власникам”, — написала Богуцька у своєму Facebook.

Зазначимо, 24 березня прем’єр міністр України Денис Шмигаль вніс в Раду "Проект Закону про внесення змін до законодавчих актів України щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності". Це саме той закон, який від нас вимагає МВФ.

Натомість, напротивагу цьому проекту закону Олександр Дубінський та Ігор Палиця подали альтернативний законопроект. Обидва альтернативні проекти №3260-2 і №3260-1 були зареєстровані 25 березня, проте їх повний текст поки що відсутній на сайті Ради.

Передбачалося, що ВР розгляне цей документ на позачерговому засіданні в четвер, проте поки що його попередньо перенесено на суботу. Дата розгляду цього законопроекту комітетом поки що також невідома.

Об этом сообщает Футляр от виолончели

Підписуйтесь на наш новий телеграм-канал: https://t.me/theinsider_ua


Джерело статті: “http://www.theinsider.ua/politics/ni-defoltu-okremi-deputaty-sluhy-narodu-rozpochaly-fleshmob/”

©1info.net