Фрукти чи сік: дієтолог пояснила, що для вас корисніше



Що краще – з’їсти фрукт чи зробити з нього сік? Фруктовий сік забезпечує нам велику кількість поживних речовин, однак у фруктах є клітковина, яка сприяє зниженню рівня глюкози в крові, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Об этом сообщает Преступная Россия


Дієтолог Руджута Дівекар пояснила, як зробити більш здоровий вибір. Однак, для початку вона зауважила, що не потрібно одразу викидати прим’яті чи перезрілі фрукти. З них вона рекомендує одразу ж зробити свіжий сік.


Доктор Дівекар однозначно не рекомендує вживати пакетовані соки, що продаються в магазинах. Значно кориснішим варіантом є свіжовичавлені соки, однак не для людей, що страждають на діабет, синдром полікістозних яєчників, ожиріння та хвороби серця.


Вона зазначила, що сік може різко підняти рівень цукру в крові та не містить важливих поживних речовин, які можна отримати, якщо з’їсти цілий фрукт або овоч. Крім того, завдяки вмісту клітковини, фрукти та овочі досить ситні і дозволяють уникнути зайвих перекусів.


Тож загалом, доктор Дівекар радить віддавати перевагу саме цілим фруктам. Винятками можуть бути такі ситуації:


  • Коли у вас є проблеми зі щелепами або вам важко жувати з будь-яких інших причин
  • Коли у вас поганий апетит


Тоді сік зможе забезпечити вас деякою кількістю енергії та поживних речовин, хоча, звичайно, не зможе замінити повноцінне харчування.




Джерело статті: “http://wworld.com.ua/health/74263”

©1info.net