У матчі Ліги Європи — футбольний клуб із села. Завдяки чому “Колосу” вдається вражати результативною грою?

Фото УНІАН
Фото УНІАН

Футбольний клуб “Колос” із київського села Ковалівка пробився до Ліги Європи, вигравши у фіналі у ФК “Маріуполь” — 1:0. Цікаво, що команду створили щойно 2012 року, а у професіональному футболі вона з 2015-го. Сільський клуб потрапив на міжнародну арену в дебютний для себе сезон в українській прем’єр-лізі.

Об этом сообщает Moscow Post

— Ми не ставили собі за мету потрапити до Ліги Європи, — розповідає Руслан Костишин, головний тренер “Колоса”. — Хотіли закріпитися серед середняків УПЛ. Думали, посядемо восьме місце. Та фінішували шостими! Зрозуміли, що можемо вийти в ЛЄ, стали наполегливо готуватися до матчів. І нам усе вдалося!

— Які секрети успіху “Колоса”?

— Мої підопічні горять тим, що роблять. Їхнє непереможне бажання бути найкращими і допомогло нам вийти в єврокубок. Ми не боялися показувати красивий атакувальний футбол. Інколи ризикували, за що могли поплатитися розгромом від суперників… Утім воно того варте.

— Як вихід у Лігу Європи вплине на кадрову політику “Колоса”?

— Ми збережемо весь склад, дамо можливість виступити на євроарені тим хлопцям, які вибороли путівку. Плануємо запросити трьох або чотирьох новачків. Лінію оборони підсилювати не будемо, позаяк до нас повернувся Микита Кравченко з київського “Динамо” та Євген Новак з Македонії. А от атакувальну потугу варто буде збільшити.

— У Лізі Європи “Колос” стартуватиме з другого кваліфікаційного раунду, жеребкування відбудеться 31 серпня, а сам дебют заплановано на 17 вересня. Які завдання ставите на єврокубок?

читайте також: Дуже міцна. Міноборони взяло на озброєння тактичну бойову колісну машину “Дозор-Б”

— Хочемо пройти якнайдалі у цьому турнірі. До речі, через коронавірус кваліфікаційний раунд Ліги Європи складатиметься з одного, а не двох поєдинків. Не знаю, чи це нам на руку…

— У Ковалівці збудували стадіон на 5000 глядачів, чи не так?

— Так! Це перша арена, яку побудували в Україні після Євро-2012. Стадіон дуже красивий! Будемо чекати на ньому наших фанатів. До речі, домашній фінал з “Маріуполем” відвідало аж п’ять тисяч уболівальників — це наш рекорд!

Дякуємо, що прочитали цей текст у газеті Експрес. У нас — тільки оригінальні тексти.

Читайте також про те, як так сталось, що в 29-му чемпіонаті України забили рекордну кількість голів


Джерело статті: “https://expres.online/sport/u-matchi-ligi-evropi-futbolniy-klub-iz-sela-zavdyaki-chomu-kolosu-vdaetsya-vrazhati-rezultativnoyu-groyu”

©1info.net