Кличко звернувся до Верховної Ради через конфлікт навколо прокату електросамокатів Bolt

Компанія Bolt запустила сервіс прокату електросамокатів без узгодження з містом, Кличко звернувся в Раду (Фото: Valentyn Ogirenko / Reuters)

Об этом сообщает DEDAL


Мер Києва Віталій Кличко звернувся до Верховної Ради через конфлікт навколо сервісу прокату електросамокатів Bolt.

«Офіційно звертаюсь до депутатів Верховної Ради з вимогою розробити і внести на одному з найближчих засідань зміни в законодавство про дорожній рух. І визначити, як, де і за якими правилами можуть їздити електросамокати в містах», — написав він у своєму Telegram.

Кличко пояснив, що компанія повинна погодити розміщення пунктів прокату електросамокатів з місцевою владою, так як вони розташовані не території міста. За його словами, не може будь-яка людина прийти і почати надавати послуги, за які не несе відповідальності.

Читайте також:
Їжа та самокати. Влітку Bolt запустить в Україні два нових сервіси

Мер також додав, що пересування на електросамокатах не регулюється українським законодавством, тому незрозуміло, де саме вони можуть їздити і ким використовуватися.

«Компанію BOLT закликаю працювати виключно в правовому полі і усвідомлюючи відповідальність за законність і безпеку послуг, які вона надає. Робота всіх підприємств і всіх підприємців повинна бути цивілізованою і законною. Тим більше, коли мова йде про безпеку, здоров’я і життя людей», — резюмував Кличко.

7 серпня сервіс пасажирських автоперевезень Bolt запустив прокат електросамокатів в Києві.

Перші локації з прокатом розташувалися на Поштовій площі, Майдані Незалежності, Бессарабської площі, Золотих воротах і в Маріїнському парку.

Однак 8 серпня, мер Києва Віталій Кличко заявив, що компанія Bolt без узгодження з містом розмістила пункти прокату електросамокатів в столиці. За його словами, рух цього виду транспорту не врегульовано чинним законодавством України, тому місто не може дозволити компанії надавати такий вид послуг.

У компанії відповіли, що не зобов’язані погоджувати роботу сервісу з міською владою. Там додали, що влада Києва і особисто Кличко не можуть вимагати тих дозволів, які не передбачені законом. У той же час до конструктивної співпраці з місцевою владою компанія готова.

Редактор: Тетяна Габедава

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/kyiv/bolt-zapustiv-prokat-elektrosamokativ-v-kiyevi-klichko-zvernuvsya-do-radi-novini-kiyeva-50105073.html”

©1info.net