Авіакатастрофа МАУ — Іран відмовляється виплачувати компенсації — новини України

Іран не буде виплачувати Міжнародним авіалініям України компенсацію за збитий літак, адже він був застрахований європейськими фірмами. Про це заявив глава Центральної страхової організації Ірану Голамреза Сулеймані, передає Reuters.

Об этом сообщает Преступная Россия

«Український літак застрахований в Україні європейськими компаніями, а не іранськими компаніями. Отже, ці європейські компанії повинні виплатити компенсацію», — сказав він.

Коментарі Сулеймані стосувалися літака і не стосувалися можливої ​​компенсації сім’ям жертв. Коментарі від європейських страховиків з цього приводу не надходили.

  • 8 січня 2020 року в столиці Ірану після зльоту двома ракетами ППО був збитий пасажирський рейс МАУ PS752. Усі 176 осіб на борту загинули. Через кілька днів Іран визнав, що його війська випадково збили літак. Розвідки США і країн Євросоюзу ще 9 січня повідомляли, що у трагедії винні військові. Українська влада заявила про відповідальність Ірану 11 січня.
  • У Міністерстві оборони Ірану вважають відповідальним за трагедію оператора ракетної системи, який порушив правила ведення вогню «без дозволу».
  • Раніше Іран оприлюднив звіт про причини катастрофи літака МАУ. У ньому йшлося, що комплекс ППО «забули» переналаштувати після переміщення, тому він помилково визначив літак як ціль.


Джерело статті: “https://thebabel.com.ua/news/49072-iran-vidmovlyayetsya-viplachuvati-mau-kompensaciyu-kazhe-ce-mayut-zrobiti-yevropeyski-strahivniki”

©1info.net