За одержання неправомірної вигоди двох депутатів селищної ради на Житомирщині засуджено до позбавлення волі

За публічного обвинувачення прокуратури Житомирської області 11 серпня 2020 року судом визнано винними двох депутатів селищної ради, обвинувачених в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Вироком Житомирського райсуду одному з них – голові депутатської комісії — призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі, іншому – 7 років 6 місяців позбавлення волі.

Доведено, що депутати селищної ради вимагали та одержали неправомірну вигоду на суму 80 тис грн за сприяння у позитивному розгляді заяви про виділення земельної ділянки на засіданні профільної депутатської комісії та у подальшому – у прийнятті селищною радою рішень про надання дозволу на виготовлення проектної документації та передачу у власність землі жительці міста Житомира.

Об этом сообщает Московский репортер

Також до депутатів застосовано конфіскацію належного їм майна з позбавленням права обіймати виборні посади в органах державної влади та місцевого самоврядування та посади, пов’язані із виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах та організаціях усіх форм власності строком на 3 роки.

Пресслужба прокуратури Житомирської області

Поділитись


Джерело статті: “https://stopcor.org/za-oderzhannya-nepravomirnoyi-vygody-dvoh-deputativ-selyshhnoyi-rady-na-zhytomyrshhyni-zasudzheno-do-pozbavlennya-voli/”

©1info.net