Венедіктова підписала клопотання про відсторонення судді Вовка і його колег — УП

Венедіктова підписала клопотання про відсторонення судді Вовка і його колег — УП

Павло Вовк, голова Окружного адмінсуду Києва (Фото: Павло Вовк / Facebook)

Об этом сообщает Компромат


Генеральний прокурор Ірина Венедиктова підписала подання до Вищої ради правосуддя про відсторонення глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка та його колег, підозрюваних в спробі захоплення влади, повідомляє Українська правда з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

За даними видання, подання було підписано в п’ятницю, 14 серпня.

Читайте також:
Оголошений в розшук голова ОАСК Вовк отримав повістки на допит в НАБУ

Також повідомляється, що в понеділок Офіс генпрокурора збирається направити до САП клопотання про дозвіл на затримання та арешт Вовка та інших суддів Окружного адмінсуду.

Павло Вовк в Facebook назвав це «дуже доброю новиною».

«Ми більш ніж будь-хто інший зацікавлені в тому, щоб НАБУ отримало можливість довести всю абсурдність звинувачення. Щоб вони не розповідали ЗМІ про те, що їм хтось заважає і що нас хтось «покриває».

У той же час журналіст Олег Новіков з посиланням на джерела повідомляє, що Венедіктова підписала клопотання про відсторонення суддів ОАСК Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Олексія Огурцова та Богдана Саніна. За його словами, клопотання щодо Павла Вовка і його заступників Володимира Келеберди і Євгена Аблова ще не підписані.

В середині липня співробітники НАБУ прийшли з обшуком до Окружного адміністративного суду Києва. За підсумками обшуків детективи НАБУ оголосили про підозру голові ОАСК Павлу Вовку, заступнику голови суду Євгену Аблову, п’яти іншим суддям і голові Державної судової адміністрації Зеновію Холоднюку.

За версією слідства, Павло Вовк та підконтрольні йому судді ухвалювали замовні рішення в своїх інтересах і в інтересах політичних еліт і бізнес-кіл.

Читайте також:
  • «Плівки Вовка». В Офісі президента вперше відреагували на резонансне розслідування щодо злочинних схем в Окружному адмінсуді Києва
  • Керівництво Офісу генпрокурора намагалося зірвати обшуки в Окружному адмінсуді і вручення підозр суддям — журналіст

НАБУ також опублікувало записи розмов Вовка з Холоднюком і лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Вони обговорюють конкурс з обрання нового глави Державної судової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

У НАБУ заявили, що глава ОАСК очолив «злочинну організацію», до складу якої входило щонайменше 12 осіб, метою якої було «захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України, Вищою радою правосуддя і створення штучних перешкод в їх роботі».

Читайте також:
Суд всемогутній. Як голова Окружного адмінсуду Павло Вовк став найскандальнішим «вершителем доль» в Україні
Редактор: Ніна Григорська

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/venediktova-pidpisala-podannya-pro-vidstoronennya-figurantiv-spravi-oask-up-novini-ukrajini-50106313.html”

©1info.net