У Штабі Тіхановської заявили, що про другий тур виборів і перерахунок голосів «мови бути не може»

У Штабі Тіхановської заявили, що про другий тур виборів і перерахунок голосів «мови бути не може»

Підрахунок голосів в день виборів на одній з дільниць в Мінську, 9 серпня 2020 (Фото: REUTERS / Vasily Fedosenko)

Об этом сообщает Преступная Россия


У Штабі екскандидатки в президенти Білорусі Світлани Тіхановської заявили, що про другий тур виборів і перерахунок голосів «мови бути не може».

Про це повідомила в ефірі радіостанції Ехо Москви прессекретар Тіхановської Анна Красуліна.

«Ні про який другий тур мови бути не може. Ні про який перерахунок голосів, а зараз ходять ідеї перерахувати, теж мови бути не може, тому що ми вже бачимо свідоцтва, фотографії, що в котельних палять бюлетені. Ми знаємо, що бюлетені знищені», — сказала вона.

Прессекретарка також нагадала, що Тіхановська протягом трьох годин перебувала під тиском «владних людей» в ЦВК. «Тепер ми бачимо, що їй вкрай важко вийти з цього стану. Уявіть тепер бюлетені, які тиждень перебували під впливом ЦВК, що з ними сталося», — зауважила вона.

Білорусь — всі новини

Читайте також:

Лукашенко не міг набрати 80,1% голосів — аналіз платформи Голос

Красуліна висловила впевненість, що міжнародна спільнота визнає Світлану Тіхановську новим президентом Білорусії.

«Ми думаємо, що так, [визнають — ред.]. Вже пішли заяви від низки країн про те, що так і повинно статися. Принаймні, що колишній президент Республіки Білорусь не отримав більшості на виборах і він повинен піти», — сказала вона.

Красуліна зазначила, що питання легітимності Тіхановської «для внутрішнього стану абсолютно однозначний».

«Вона перемогла, її перевага була більш ніж в чотири рази на тих ділянках, де було чесно пораховано: у неї було від 80 до 90 відсотків голосів», — заявила вона.

Читайте також:

«У рази менше офіційних даних». Скільки насправді набрав Лукашенко на виборах

Раніше Світлана Тіхановська заявила про готовність до переговорів з Олександром Лукашенком й оголосила про створення «координаційної ради для забезпечення передачі влади».

Нагадаємо, в Білорусі 9 серпня відбулися вибори президента, перемогу на яких, за підсумковими даними ЦВК Білорусі, отримав Олександр Лукашенко (80,08% голосів), який керує країною вже 26 років. Водночас опозиційна кандидатка Світлана Тіхановська нібито набрала 10,09% голосів.

У день виборів в мережі почали з’являтися фото справжніх протоколів, опубліковані членами комісій, згідно з якими перемогу здобула Тіхановська. Незалежні спостерігачі повідомили, що Світлана Тіхановська перемогла мінімум на 85 виборчих дільницях.

Читайте також:

Довше, ніж Роберт Мугабе. Чому білоруси наважилися протестувати проти Лукашенка всупереч несамовитій жорстокості влади

Всі кандидати в президенти Білорусі, крім Олександра Лукашенка, оскаржили результати виборів. Однак, ЦВК Білорусі відхилив усі скарги на невизнання підсумків виборів президента

Політичні лідери інших країн також звинувачували білоруський режим в жахливих фальсифікації. Міністри закордонних справ країн ЄС не визнали результати президентських виборів в Білорусі та вирішили ввести санкції проти причетних до розгону протестів і фальсифікації виборів в Білорусі

Більшість населення вважає результати виборів сфальсифікованими. Саме тому відразу після оголошення попередніх результатів голосування по всій Білорусі почалися масові протести. У Мінську та інших містах акції протесту супроводжуються кривавими нападами з боку силовиків і обернулися жорсткими затриманнями учасників протесту. Бійці ОМОН застосовували проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світло-шумові гранати. Силовики нападали не тільки на учасників протесту, але і на випадкових людей, затримували журналістів.

Читайте також:
Аркадій Бабченко
Вісім фактів про протести в Білорусі. Чи є шанс на успіх

Акції протесту проти фальсифікованої перемоги Лукашенка тривають сьомий день. На страйку виходять і працівники білоруських підприємств і заводів. Білоруси вимагаючи чесних виборів без участі чинного президента Олександра Лукашенка і звільнення політв’язнів.

За час протестів були затримані тисячі мітингувальників. Багатьох по кілька днів тримали в СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Сам Олександр Лукашенко звинуватив в акціях протесту «ляльководів» з Чехії, Польщі, Росії та України. Він заявив, що Майдану в Білорусі не буде, а будь-які несанкціоновані акції протесту зустрінуть жорстким опором.

Редактор: Софія Лазарова

Джерело статті: “https://nv.ua/ukr/world/countries/vibori-v-bilorusi-pererahunok-golosiv-i-drugiy-tur-prokomentuvali-u-tihanovskoji-ostanni-novini-50106420.html”

©1info.net