Австралійський священик розповів, як гральна залежність привела прихожан до криміналу

Безконтрольна легалізація грального бізнесу в Австралії породила величезні соціальні і політичні проблеми, безліч австралійців стали ігроманами.

Об этом сообщает http://frankivsk.top


Про це йдеться в матеріалі "Апострофа", що аналізує фільм "Нація Ігроманів" від австралійських кінодукументалістів.


"Коли з’явилися гральні автомати, парафіяни моєї церкви, які не мали ніяких залежностей, почали розповідати мені, що у них з’явилися проблеми з грошима. Вони скоювали злочини, втрачали бізнес, житла, розпадалися сім’ї", — розповідає священик Тім Костелло, якому довелося неодноразово стикатися з проблемою лудоманії у прихожан.


Тим часом в Україні 16 січня депутати Верховної Ради прийняли в першому читанні законопроект про гральний бізнес, який передбачає його легалізацію без відповідного контролю з боку держави, а значить без захисту населення від гральної залежності.


Більшість експертів сходяться у думці, що даний законопроект написаний і прийнятий під впливом лобістів грального бізнесу і захищає виключно їх інтереси, ігноруючи інтереси суспільства. Про те, якими можуть бути наслідки впливу на законодавчий процес лобістів грального бізнесу в Україні, як раз і можна судити на прикладі негативного австралійського досвіду.


Джерело статті: “https://apostrophe.ua/ua/news/society/2020-01-20/avstraliyskiy-svyaschennik-rasskazal-kak-igornaya-zavisimost-privela-prihojan-k-kriminalu/186053”

©1info.net