Майже 10 років тюрми – Вінницький суд виніс вирок розбійнику, після нападу якого жінка померла

Вінницький міський суд Вінницької області визнав винним 25-річного чоловіка, який влітку 2019 року в Бершадському районі вчинив розбійний напад на свою односельчанку і відібрав гроші. Суд призначив чоловіку покарання у виді 9 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Також, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою до набрання вироку законної сили.

Об этом сообщает http://6000amonthblog.com


Про це повідомляє прес-служба Вінницького міського суду.


Під час судового розгляду стало відомо, що в липні 2019 року в Бершадському районі Вінницької області, в стані алкогольного сп’яніння, 25-річний чоловік, проник до домоволодіння місцевої жительки, з метою заволодіння її грішми та майном. Власниця будинку відмовилась віддати йому гроші, тому чоловік ножем порізав їй руки, ноги, а також наніс кілька ударів кулаками й ногами по різних ділянках тіла. Після цього потерпіла розповіла де ховає заощадження. Таким чином, чоловік заволодів коштами на загальну суму 6700 гривень. Зрозумівши, що більше грошей потерпіла немає, він наказав їй відкрити власний магазин, який знаходиться на території цього ж домоволодіння. Там він взяв продукти харчування, засоби гігієни та побутову хімію, загальною вартістю понад 1000 гривень. Після цього чоловік, намагаючись втекти із награбованим, зателефонував до своїх знайомих, аби ті відвезли його до міста Умань, Черкаської області.




Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав.


У судовому засіданні син потерпілої зазначив, що після даної події його мати перебувала в постійному нервовому стресі, її стан здоров’я погіршився, і через 3 місяці після скоєння на неї розбійного нападу, у віці 67 років, вона померла. Також, син потерпілої, вказав, що сам поніс чималі витрати на лікування та поховання своєї матері, але цивільного позову на стягнення з обвинуваченого матеріальної чи моральної шкоди не подавав. Проте, потерпілий просив призначити молодику суворе покарання.


Розглянувши провадження, дослідивши докази у справі заслухавши пояснення обвинуваченого, потерпілого, свідків, суд дійшов висновку, що винуватість 25-річного чоловіка доведена. Суд призначив чоловіку покарання у виді 9 років та 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна, що в межах санкції інкримінованої йому статті (ч.3 ст. 187 КК України). До набрання вироком законної сили, суд продовжив обвинуваченому запобіжний захід у виді тримання під вартою.


Наразі, вирок ще не набрав законної сили.


Підписуйтесь на Винница.info в Telegram

Джерело статті: “https://www.vinnitsa.info/news/mayzhe-10-rokiv-tyurmy-vinnyts-kyy-sud-vynis-vyrok-rozbiynyku-pislya-napadu-yakoho-zhinka-pomerla.html”

©1info.net